son haberler

Büyükşehir’in Sinek Avı

Yayınlanma Tarihi: 23 Nisan 2015 okunma

Büyükşehir’in Sinek Avı
Gündem
1

Büyükşehir Belediyesi, yazın sivrisinek problemlerinin önüne geçmek için kanalizasyon ve rögarlarda ilçe çapında ilaçlama çalışmaları yapıyor.

Sivrisineklerin yazın dert haline gelmesini engellemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi şimdiden kolları sıvadı. Bütün kış rögar ve kanalizasyonlarda barınan anaç sivrisinekler, müdahale edilmediği takdirde yumurtlayarak yaz aylarında büyük sıkıntı oluşturuyorlar. Kış aylarında sinek üremesine zemin hazırlayan alanlar ekipler tarafından kontrol altında tutmak amacıyla kentin yeraltı dolaşım sistemi olan kanalizasyon, fosseptik, logar, Telekom kanalı, yağmur suyu kolektörleri, arıtma tesisi, atıl boş binalar gibi sinek üreme alanlarında çalışmalar yürütülüyor.

Büyükşehir yetkilileri, kış aylarında havaların soğumasıyla azaldığı düşünülen sinek sayısının eğer vektör ilaçlama uygulaması yapılmaz ise yaz aylarında sinek sayısının artacağı bilgisini verdi. Yetkililer, kış aylarında uygulama yapılmaması halinde yaz aylarında ortaya çıkacak sineklerin hayatımızı olumsuz etkileyeceğini belirtiler.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler kontrollü ilaçlama gerçekleştirerek yazın artması muhtemel olan sinek popülasyonunun önüne geçilirken, sineklerle birlikte, kanalizasyonlarda yaşayan bazı haşeratında çoğalmasının bu yolla önüne geçildiğini belirtiyorlar.

Çıkan Duman Endişe yarattı
Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ilaçlama sırasında farklı alanlarda ki kanalizasyon bacalarından duman çıkması vatandaşları tedirgin etti. İlk başta çıkan duman patlama endişesi yaratırken, ilaçlamayı fark eden vatandaşlar derin bir nefes aldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.