son haberler

Çamyar İlk 5’te

Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2017 okunma

Çamyar İlk 5’te
Gündem
1

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar gündeme dair düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Türkiye’de İlk 5’te

ORC araştırma şirketinin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları performans değerlendirmesinde Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 519 Belediye Başkanı içerisinden 5.olarak büyük bir başarıya imza attı.

Dün akşam yayınlanan rapor sonrası bugün basın mensupları ile bir araya gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ilçede ki çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Ünye Belediyesine Örnek Sayıştay Raporu

Geçtiğimiz yıl Ünye Belediyesi’nde yapılan 2016 yılı Sayıştay denetimi raporu açıklandı. Denetim sonrası raporu basın mensupları ile paylaşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Bu rapor Ünye Belediyesinde bu zaman kadar yapılan denetimler içerisinde çalışanların yapmış oldukları teknik hatalardan kaynaklı kamu zararı hiç çıkmamış olan Sayıştay raporudur. Yani elimizde tertemiz bir raporumuz var. Ben, bu anlamda duyarlılık gösteren, emek sarf eden, kanun ve yönetmeliklerin çerçevesi içerisinde bir Ünye Belediyesi idaresi ortaya koyan tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı Projesi 18 Mayıs’ta İhaleye Çıkıyor

Kamuoyunda merakla beklenen ve Ünye’nin ikinci meydanı olma özelliğini taşıyacak olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ile ilgili açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, projenin bitirildiğini ve ihalenin 18 Mayıs’ta yapılacağını söyledi. Başkan Çamyar, “Projenin başlangıcından sonra 15 Temmuz 2018 tarihinde de meydanı açmayı planlıyoruz. İhale aşamasında kazanacak olan firma ile projeyi erken bitirmesi noktasında da pazarlıklarımızı yapacağız. Altında 400 araçlık otoparkıyla, 32 adet dükkânıyla, meydanıyla ve kültür sarayıyla Ünye’mize yakışan bir proje olacak” diye konuştu.

Orta Çarşı’nın Ara Sokaklarında Bulunan 9 Bina Daha Giydirilecek

Orta çarşı projesinde artık sona doğru yaklaşıldığını ve büyük beğeni topladığını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ara sokaklarda bulunan esnafların da binalarının giydirilmesi ile ilgili taleplerinin olduğunu söyledi. Bu talepleri değerlendirdiklerini belirten Başkan Çamyar, “Bununla ilgili teknik arkadaşlarımız çalışmaya başladı. 9 bina daha giydirilecek bir bütünlük sağlamış olacağız” dedi. Projenin bir diğer parçasının da Bakırcılar Arastası’ndan Büyük Cami’ye kadar olan bölüm olduğunu belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “O bölümle ilgili de hem sokak sağlıklaştırması, hem de dış cephe çalışması, Kültür Bakanlığı’nda onay aşamasında. Yakın zamanda ihalesini gerçekleştireceğiz” dedi. Aynı alanda bulunan Kefeli Han’la ilgili de projenin anıtlar kurulunda olduğunu söyleyen Başkan Çamyar, “Kefeli Han’ın üst bölümünü kafe, alt bölümünü de sahaflar ve el işi çarşısı olarak planlıyoruz. 25 Mayıs’ta ki Anıtlar Kurulu’nun toplantısından sonra hem Kefeli Han’ın hem de Konuk evinin ihalesini yapmayı planlıyoruz. Aynı şekilde Ünye Kalesi’nin restorasyon çalışmalarına da başlayacağız. Kısacası 2017 yılı yoğun bir çalışma, 2018 yılı ise açılışların olduğu bir yıl olacak” dedi.

Başkan Çamyar, Türkiye’de İlk 5’e Girdi

ORC araştırma şirketinin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları performans değerlendirmesinde 519 Belediye Başkanı içerisinden 5.olarak büyük bir başarıya imza atan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, araştırma sonuçları ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Başkan Çamyar yaptığı açıklamada, “Bu bizler için mutlu bir sonuç. Özellikle ilk 5’e baktığımızda bizden önceki Belediyelerin nüfus ve gelir açısından bizden kat kat daha büyük olduklarını görüyoruz. Türkiye’de 519 Büyükşehir ilçe belediyesi arasından 5.olmak bir başarı. Bu anlamda ben tüm ekip arkadaşlarımızı ve bütün çalışmalarımızı halka en doğru şekilde yansıtan basın mensuplarını da tebrik ediyor ve kutluyorum. Çok çalışıp iş üretmek gerekir. Bunun için ben arı gibi çalışan, Ünye Belediyesi ekibini kutluyorum. Ben tüm bu başarıyı Ünye halkına ithaf ediyorum. 16 Nisan’da Türkiye önemli bir referandum yaşadı. Ünye ise bu referandumda Türkiye ortalamasının 20 puan üzerinde bir “Evet” oyuyla destek verdi. Bu sonuç yaptığımız çalışmaların doğru olduğu ve halk nezdinde karşılık bulduğunun bir göstergesi. Önümüzde ki dönemlerde Ünye hem turizm potansiyeli anlamında, hem üniversite, hem de sanayi anlamında bambaşka bir noktaya doğru gelecek” dedi.

 

 

 

 

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.