son haberler

“Çare Üretmek Bizim Görevimiz”

Yayınlanma Tarihi: 7 Ekim 2015 okunma

“Çare Üretmek Bizim Görevimiz”
Gündem
0

Ordu Valiliğince, ilçe kaymakamları ve güvenlik birimlerinin yetkililerinin katılımıyla “Seçim Güvenliği Toplantısı” yapıldı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, vatandaşların karşılaştıkları sorun ve sıkıntılarda Valilik ve Kaymakamlıkları son gidilecek devlet kapısı olarak gördüğünü ifade ederek, “Vatandaşımızın derdini dinlemek, onların dertlerine çare bulmak, çare üretmek bizim görevimiz” dedi.

Toplantı başlangıcında kaymakamlara hitap eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Seçim, hem vatandaşların demokratik ve Anayasal hakkının kullanımı, hem de parlamenter sistem için çok önemli bir araçtır. Seçim, bir ülkede yaşayan vatandaşlar için en büyük nimettir. İnsanların, ülkeyi yönetecek kişileri kendi iradeleriyle belirlemeli çok önemli. Dünyanın sorunlu bölgelerine, yerlerine baktığımızda, en önemli nedenin demokrasi olmamasından kaynaklandığını görüyoruz. Onun için seçimleri demokrasinin temel kuralı olarak benimsiyoruz. İlimizde seçimin sağlıklı, huzurlu ve güven içinde geçmesi için gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Bu tedbirlerin belirlenmesinde yılların birikimi, tecrübesi ve deneyimi var. Bu sebeple tedbirleri önemsiyoruz. Alınan tedbirleri bugünkü toplantımızda sizlerle birlikte gözden geçireceğiz. Varsa sizlerin görüş ve önerilerinizi alacağız. Talepleriniz varsa onları dinleyeceğiz” dedi.

seçim güvenliği 2İlçe kaymakamlarına bazı tavsiyelerde de bulunan Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların karşılaştıkları sorun ve sıkıntılarda Valilik ve Kaymakamlıkları son gidilecek devlet kapısı olarak gördüğünü ifade ederek, “Devletimizin şefkatini ve sıcak yüzünü vatandaşlarımıza mutlaka göstermeliyiz. Bulunduğunuz yerlerde halka hizmet etmek için gayret ve çaba sarf edin. Bunu yaparken de vatandaşla iyi diyalog içinde olmaya, onlara şefkat ve merhametle yaklaşmaya özen gösterin. Vatandaşı, evinde, işyerinde ziyaret edip, onların dertlerini, sorunlarını, sıkıntılarını dinleyin. Vatandaşımızın derdini dinlemek, onların dertlerine çare bulmak, çare üretmek bizim görevimiz. Allah bu makamları bizlere bahşetmiş, biz de bu makamları halkımıza hizmet etmek ve onların sorunlarına çare bulmak için kullanacağız. Bizler, sorun çözme makamında olan kişileriz. Her zaman sorunun değil, çözümün bir parçası olmak durumundayız” diye konuştu.

Kaymakamlardan, ilçelerindeki kurumların işleyişini ve kamu personellerinin çalışmalarını kontrol etmelerini ve denetlemelerini de isteyen Vali Balkanlıoğlu, “İlçenizdeki kurumlara ve kamu görevlilerine mutlaka hakim olun. Hakim olamadığınız işi yönetemezsiniz. Başta eğitim olmak üzere sağlık, din hizmetleri gibi vatandaşlarımızı doğrudan ilgilendiren konularda kontrol ve denetim yetkinizi mutlaka kullanın. Eğitim konusu çok önemli. Yöremizdeki aileler eğitime çok önem veriyor. çocuklarını okutup, bir meslek sahibi, sanat sahibi yapmak için çabalıyor. Veliler, ‘ceketimi satar çocuğumu okuturum’ diyor. Bin bir fedakarlıkla çocuklarını okula gönderen ailelerin emeklerini zayi etmemek için eğitimcilerimiz yoğun bir gayret ve çaba içinde olmalılar. Sizler de bunu takip ve kontrol etmelisiniz. Sağlık hizmetlerimizin kalitesi iyi olmalı. İnsan sağlığından daha önemli bir şey yok. Onun için sağlık hizmetlerinde aksama olmamalı. Yine din hizmetleri çok önemli. Cami yapımı için yapılan yardım toplama faaliyetleri ile camilerimizin çeşitli ihtiyaçları için camilerde toplanan bağış ve yardımların yerini bulması, amacına uygun harcanması ve istismar edilmemesi için bir genelge yayınladık. Bu genelgemizle bu tür bağış ve yardımlara bir düzenleme getirdik. İlçelerimizde de bu genelge hükümleri doğrultusunda hareket edilmesini sağlamalısınız” şeklinde konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.