son haberler

Çaybaşı Deyip Geçmeyin, Dünya’da İlk 5’te

Yayınlanma Tarihi: 9 Aralık 2015 okunma

Çaybaşı Deyip Geçmeyin, Dünya’da İlk 5’te
Gündem
0

Çaybaşı Belediyesi tarafından hazırlanan İlküvez Engelliler Okulu ve Spor Kompleksi projesi, Türkiye’de ki 2 projeden biri ve dünya’da 79 ülke içerisinde ilk 5’e girdi. Konuyla ilgili bilgi veren  Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği Seçici Kurulu tarafından ödül aldıklarını ve projeyle Türkiye’de ilklere imza atıldığını vurguladı.

Çaybaşı Belediyesi tarafından yapımı süren ve 2016 mayıs ayında bitirilmesi hedeflenen Çaybaşı İlküvez Engelliler Okulu ve Spor Kompleksi projesi takdir görüyor. 79 ülke içerisinde ilk 5’e giren projenin Türkiye’de ki iki projeden biri olduğunu belirten Başkan Yanık, ödüle laik görülen ülkelerin Türkiye’nin yanı sıra Amerika, İsveç ve İtalya olduğunu söyledi.

KARSAN işbirliği’yle Dünya Engelliler Vakfı (DEV) ve Dünya Engelliler Birliği (WDU) tarafından İstanbul’da düzenlenen “Küresel Sosyal Farkındalık Ödül Töreni”nde Çaybaşı Belediyesi’ne “WDU Küresel Sosyal Farkındalık Ödülü (Global Social Awareness Awards)” getiren proje, Türkiye’de uygulanan 2. proje olma özelliği de taşıyor.

Çaybaşı Deyip Geçmeyin, Dünya'da İlk 5'te 279 Ülkede İlk 5 Arasına Girdi
Bir benzeri İstanbul’da olan okul ve spor kompleksinin ikincisinin Çaybaşı’nda olacağını belirten Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, projenin 79 ülke içerisinde ilk 5’e girdiğini, Türkiye’den ödüle layık görülen iki projeden biri olduğunu söyledi.

2016 Ayında Hizmete Açacağız
Başkan Yanık, “Türkiye’den ödüle layık görülen projelerden biri Çaybaşı Belediyesi’nin, diğeri ise İstanbul Kartal Belediyesi’nin. Ödül alan diğer projeler Amerika, İsveç ve İtalya’daki projelerdir. 300 milyon üyesi olan bir Vakıf’tan böyle bir ödül almak ilimiz ve ülkemiz için onur verici. Projemizin son aşamasına geldik, binamızın iç tefrişatıyla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz, 2016 yılı mayıs ayının ilk haftası burayı hizmete açacağız” dedi.

Aynı Projeyle İkinci Bir Yarışmaya Katılacaklar
Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, projenin 6-7 Haziran tarihinde ise başka bir yarışmaya katılacağı da belirterek, “Burada plaketin yanı sıra para ödülü de var, biz bu para ödülünü almak istiyoruz. Bizim asıl hedefimiz ilimizi ve ilçemizi ayağa kaldıracak yatırımlar yapmak. Sadece yol yapmak, su getirmekle bu işler olmuyor. Bu projeleri de hayata geçirmek gerekiyor” diye konuştu.

Her Engelliye Uygun Tesis
Başkan İsmet Yanık, açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; “Projemiz 9 bin 500 metrekare alan üzerine içerisinde spor salonu, oyun odaları, tüm hobi odaları, yüzme havuzu, sağuna,  fıtnıs, tuz odası, buhar odası, eğitim alabilecekleri alanlar, görme engellilere özel görme odaları ki bu Türkiye’de sadece İstanbul’da var. Bir de Çaybaşı’nda olmuş olacak. Yine ülkemizde ilk olarak engelli anne ve babası, çocuğunu günü birlik veya birkaç günlüğüne bu tesise bırakabilecek. Bu tesisin yine 35 yataklı 3 yıldızlı bir oteli var. Ayrıca yine bu tesiste el sanatları atölyesi bulunacak ve çocuklarımızın yaptığı el sanatları sergileyip, satış yapabileceği satış reyonları var.  Bu projede her şey engelli kardeşlerimize göre dizayn edildi ve örnek proje”

Sağlık Turizmi Bölgede Öne Çıkacak
Bu tesisle birlikte sağlık turizminin de bölgede öne çıkacağını ifade eden İsmet Yanık; “Olimpik Havuz Ordu’da sadece bir tane var, bu proje kapsamında bir tanede Çaybaşı’na yapıyoruz. Böylelikle olimpik müsabakalar Çaybaşı’nda yapılabilecek. Örneği bir tuz odası yapıyoruz. Bu Ordu’da hiç yok. Bunu Çaybaşı’na kazandırıyoruz ve bugün ki maliyeti 250 bin TL’dir. Bu astım hastaları ile alakalı tedavisinde fayda sağlayacak. Biz Çaybaşı’ndaki tüm halı sahaları öğrencilere ücretsiz açtık. Bu tesisimizdeki havuzu da haftanın bir günü ücretsiz olarak açacağız” dedi.

Ordu’nun Ayağa Kalkması, 4 Unsurla Mümkün
Ordu’nun ayağa kalkmasının turizm, tarım, eğitim ve sanayi olmak üzere dört unsurla mümkün olduğunu vurgulayan Başkan Yanık, “Bunların içinde sanayileşme bana göre biraz daha sonrasında geliyor. Çünkü bölgemizde arazi sorunu var. Örneğin bir kardeşimiz çikolata fabrikası kurmak istiyor, 50 dönüm yer istiyor. Ama bulamıyoruz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.