son haberler

Çifte Vatandaşlar Gürcistan Seçimlerinde Oy Kullandı

Yayınlanma Tarihi: 10 Ekim 2016 okunma

Çifte Vatandaşlar Gürcistan Seçimlerinde Oy Kullandı
Gündem
0

img_0353Gürcistan’da, Cumartesi yapılan parlamento seçiminde ilk sonuçlara göre iktidardaki Gürcü Hayali Partisi yüzde 49,76 oy oranıyla yarışı önde götürüyor. Daha önceki iktidar döneminde çifte vatandaşlık hakkı tanınan çok sayıda ki kişide Türkiye’den Gürcistan’a giderek seçimlerde oy kullandı.

Gürcistan Seçim Merkezi Komisyonu’nun resmi internet sitesinde açıklanan gayri resmi ilk sonuçlara göre, Gürcü Hayli Partisi, yüzde 49,76’lık oy oranıyla parlamento seçiminde yarışı önde götürüyor. Ana muhalefet partisi Birleşik Ulusal Hareketi ise yüzde 26,69 oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor.

Öte yandan Gürcistan genel seçimleriyle eş zamanlı yapılan Merkezi Batum kenti olan Ajara Özerk Cumhuriyeti’nde de ilk sonuçlar belli oldu. Ajara Özerk Cumhuriyeti Yüksek Seçim Konseyi’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, özerk bölgede Gürcü Hayali Partisi yüzde 45,7, Birleşik Ulusal Hareketi yüzde 29,7 oy aldı.

img_0255Sınır Kapılarında Seçim Yoğunluğu

Mihail Saakaşvili döneminde vatandaşlık hakkı tanınan çok sayıda ki Gürcü kökenli Türkler, Cumartesi günü yapılan Gürcistan seçimlerinde oy kullanmak için bu ülkeye akın etti. Sınır kapısında seçimde oy kullanmak için Gürcistan’a gidenlerin yarattığı yoğunluk gözlerden kaçmadı. Çifte vatandaşlık hakkı bulunanlardan yaklaşık 2 bin kişinin bu ülkede oy kullandığı belirtiliyor.

Gidenler Arasında Ünye Başı Çekiyor

Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği, Gürcistan seçimlerine katılmak isteyenler için tur düzenledi. Çok sayıda katılımın sağlandığı organizasyonda, oy kullanmak için Batum’a gidenlerin özellikle orada oy kullanacakları seçim bölgelerinin ve oy kullanacakları sandıkların bulunmasında yardımcı olundu.

img_0283Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy, çifte vatandaşların oy kullanma hakkı verildiği Gürcistan seçimlerine Türkiye’den katılımın oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Talep doğrultusunda seçimlere katılmak isteyenler için bir organizasyon düzenledik. Başta ulaşım olmak üzere oy kullanılacak sandıkların bulunmasında gelenlere yardımcı olduk. Gürcistan’da ki seçimler son derece güvenli ve olaysız bir şekilde tamamlandı. Seçimlerin Gürcistan’a ve gücü halkına hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.