son haberler

Çınarlık Camii İbadete Hazır

Yayınlanma Tarihi: 20 Mayıs 2017 okunma

Çınarlık Camii İbadete Hazır
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Yaklaşık 1,5 yıl önce eskisi yıkılıp yenisinin temeli atılan Çınarlık Mahallesi Camii tamamlanarak ibadete hazır hale getirildi.

Çınarlık Mahallesi’nde 100-150 kişilik olarak 65 yıl önce inşaa edilen cami mahallenin gelişmesiyle ihtiyaca cevap vermeyince yıkıldı. Aynı mahallede oturan işadamı Musa Kaymak’ın öncülüğünde yeni caminin temeli atılırken Çınarlık Mahallesi’ne yakışır mimarisiyle adından söz ettireceğe benziyor.

Yaklaşık 1,5 yıldır inşaatı devam eden ve giderinin büyük bir bölümünü işadamı Musa Kaymak’ın karşıladı Çınarlık Camii’nde son olarak halılar ve avize takıldı. Caminin Ramazan ayı öncesi yetiştirilmeye çalışıldığını söyleyen Çınarlık Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İşadamı Musa Kaymak gelinen noktayı Ünye Haber’e şöyle değerlendirdi; “önceki camimiz eskiydi. 60-65 yıllık mazisi var. İhtiyaca cevap vermeyince burayı yıkma kararı aldık ve ben öncülük yaparak yeni caminin temelini attık. İlk olarak derneği kurarak çalışmalara başladık. Hayırsever vatandaşlarımız ve arkadaşlarım, dostlarım yardımlarını esirgemediler.”

Caminin bitmiş halinin masrafının 1,5 Milyon Lira olduğunu söyleyen Kaymak, şu ana kadar harcanan paranın ise 1.1 Milyon Lira olduğunu kaydetti.

Caminin minaresinin yaklaşık 400 Bin TL masrafının olduğunu kaydeden Kaymak, “önümüzdeki günlerde de minaremizin yapımı için çalışmalara başlayacağız. Temelini attık, projemiz hazır. En kısa zamanda onu da bitirerek cami inşaatımızı tamamlamış olacağız” dedi.

Açılış Perşembe Günü

Çınarlık Mahallesi Camii’nin inşaat çalışmalarında sona gelindiğini kaydeden Başkan Kaymak, “camimizin Perşembe günü açılışı olacaktır. Onun için son rötuşları yapıyoruz. Ben herkesi açılışımıza bekliyorum. Açılış saat:11.00’da başlayacaktır. Eğer bir aksilik olmazsa planımız bu şekilde. Aynı zaman açılışın ardından İlk Cuma ve İlk Teravih namazımızı da camimizde önümüzdeki hafta kılmış olacağız” dedi.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.