son haberler

Çınarsuyu, Yunus Emre Kuruluş Kampı Başlıyor

Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2016 okunma

Çınarsuyu, Yunus Emre Kuruluş Kampı Başlıyor
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye Çınarsuyu Tesisleri alanında yaptığı yeni düzenlemeyle 17 Temmuz – 2 Eylül tarihleri arasında gençlere yönelik olarak “Yunus Emre Kuruluş Kampı” hizmet verecek.

Çınarsuyu, Yunus Emre Kuruluş Kampı Başlıyor 2İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında düzenlenecek kampın başlamasına sayılı günler kaldı. Önümüzdeki hafta başlayacak olan kampa 2015-2016 eğitim – öğretim yılında 8, 9, 10 ve 11. sınıfta okuyan, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler katılabilecek.

Kamp 7 Hafta Sürecek

Birer haftalık dönemler halinde gerçekleştirilecek kampa katılan gençlerin ulaşım dâhil bütün masrafları Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Azami 200 kişilik gruplar halinde yapılacak olan kamp, toplam 7 hafta sürecek. Kız ve erkek öğrencilerin kamp yapacağı dönemler de ayrı ayrı olacak.

Çınarsuyu, Yunus Emre Kuruluş Kampı Başlıyor 1Birçok Etkinlik Var

Öğrenciler, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı bungalov evlerde konaklayacak, açık büfe kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinden de ücretsiz faydalanacak. Kamp süresince sosyal ve kültürel gezi, sinema, kamp ateşi, dart oyunu, satranç, değerler eğitimi, yüzme, yangın söndürme, ilk yardım ve kitap okuma gibi birbirinden farklı birçok etkinliğe katılacak.

Güvenlik Tedbirleri Alındı

Güvenlik için gerekli tedbirlerin alınacağı kamp merkezi, 24 saat güvenlik kameraları ve güvenlik personeli ile kontrol edilecek. Öğrenciler, velileri ve görevlilerden başka kimse kamp içerisine alınmayacak. Kız öğrencilerin kampta kaldığı dönemlerde sadece Çınarsuyu, Yunus Emre Kuruluş Kampı Başlıyor 4bayan personeller görev yapacak.

Başkan Yılmaz: “Gençlerin Gelişimine Katkıda Bulunmak İstiyoruz”

Yunus Emre Kuruluş Kampı’nı bundan sonra her yıl düzenlemeyi planladıklarını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Gençlerimizin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerine yardımcı olmak; milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak istiyoruz. Gençlerimizin bu kamp sayesinde eğlenmelerini, eğlenirken de öğrenmelerini hedefliyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.