son haberler

Çocuklar Hem Eğlendi, Hem de Geçmişi Öğrendi

Yayınlanma Tarihi: 30 Mayıs 2017 okunma

Çocuklar Hem Eğlendi, Hem de Geçmişi Öğrendi
Gündem
0

Ünye’de Ramazan Etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Dün gece çocukların gecesiydi. Ünye Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Etkinliklerinin 3. Günü kukla gösterisiyle devam etti.

Sahnede kukla olunca izleyici sandalyelerinde de çocuklar yer aldı. Çocukların ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği kukla gösterisinde çocuklar hem eğlendi hem de geçmişi öğrendi. Akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarların henüz hayatımızda yer almadığı dönemde özellikle kış geceleri ve ramazan gecelerinde eğlencelik olarak gösterilen kukla gösterileri teknoloji çağı çocuklarının da ilgisini çekti.

Ünye Belediyesi Yaşayan Kültürel Miras Müzesi’nde görevli İhsan Akbulut’un sunumuyla gösterilen kukla, Karagöz ve Hacivat büyük beğeni topladı. Programda zaman zaman çocuklara sorular da sorulurken sahneye çağrılan çocuklar etkinliğin bir parçası oldu.

Çocukların yanı sıra büyükler de özellikle Karagöz-Hacivat oyununu kahkaha ile izledi.

Gecenin sonunda yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren İhsan Akbulut, “ şimdiki çocukların eğlencelikleri tablet, telefon ve bilgisayarlardır. Eskiden ise teknoloji çağı öncesi çocukları meddahlar eğlendirirdi. Karagöz-Hacivat atışmaları hem güldürür hem de düşündürdü. Biz bu çağda yetişen nesiller olarak yetişemeyen nesillere aktarmak için çaba gösteriyoruz. Çocukların gösteriye katılımı güzeldi. Beğenerek izlediklerini düşünüyorum” dedi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.