son haberler

Çöp Tesisinde Hareketlilik Mahallelileri Tedirgin Etti

Yayınlanma Tarihi: 22 Eylül 2017 okunma

Çöp Tesisinde Hareketlilik Mahallelileri Tedirgin Etti
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye’de kurulacak olan çöp tesisinden dün iş makineleri ve kamyonların hafriyat taşıması, tesisi mahallelerinde istemeyen halkı tedirgin etti.

Haziran ayında ihale edilen ve bir taraftan da mahkeme süreci devam eden Çöp Ayrıştırma Tesisi önünde toplanan Cevizdere halkı seslerini duyurmaya çalıştı. Tesisin bölgeye zararına değinen Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu “on yıl önce Ünye ismini duyan yabancılar sevgi ve saygıyla söz edilirdi. Biz de gurur duyardık. Ancak 5 yıldır söylenenler karşısında yüzümüz kızarıyor. Neden? Ünye çöplük yapılmak isteniyor. Batıdan gelenler leş kokularına, doğudan gelenler lağım kokularıyla Ünye’ye giriyor. Kültür ve Turizm Bakanımız Ünye’nin çölük oluşunu seyir mi ediyor?” dedi.

Cevizdere Mahallesi Muhtarı Adem Çırpı ise “burası tarım arazisi. Buna rağmen çöp tesisi yapılmak isteniyor. Her ne kadar Büyükşehir Belediyesi koku olmayacak dese de biz Altınordu İlçesine gittik ve gördük. Sonunda kendileri düşünecekler” dedi. 

Cevizdereli kadınlar da çöp tesisini mahallelerinde istemediklerini ifade ederek kamyon ve iş makinelerinin çalışmasına tepki gösterdi.

Cevizdere sakinlerinden Avukat İrfan Beşlioğlu ise “bu çöpü buraya getirmesinler. Gerekirse bütün köy, Cevizdere vadisi arabalara dolup Sayın Cumhurbaşkanımızın kapısına gideceğiz. Derdimizi anlatacağız. Hangi merciye başvurduysak derdimizi anlatamadık. Yalnız Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü buraya çöp tesisi kurulamaz diye bize yazı gönderdi. Bu yazıyı biz ilgili yerlere gönderdik. Bu yazıya rağmen çöp tesisi kurulması yönünde ısrar ediyorlar” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.