son haberler

Çöpoğlu, Eleştirilere Cevap Verdi

Yayınlanma Tarihi: 9 Temmuz 2015 okunma

Çöpoğlu, Eleştirilere Cevap Verdi
Gündem
0

Ünye Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısına katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, gündemde olan içme suyu (acısu) çeşmelerinin kaldırılması, Saray ve Niksar Caddelerindeki çalışmalar konusundaki eleştirilere cevap verdi. Çöpoğlu ayrıca, Büyükşehir Belediyesinin yapacağı yatırımlara ilişkin de bilgiler aktardı.

“Havalar Kötü Gitti, İşler Yarım Kaldı”
Çöpoğlu konuşmasında; “Özel İdarenin kapanmasının ardından Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı Özel İdareden aldığı projeleri devam ettirdi. Bu anlamda yol onarımı, genişletme, stabilize, kaplama, parke, asfalt, yama bakımı olmak üzere 2014 yılında Ünye’de 7 milyon 382 bin TL’lik yatırım yaptık. 2015 yılında ise hava yağışlı geçmesi sebebiyle planladığımız iş programının 3 ay gerisindeyiz. Ancak havalar düzelir düzelmez bu açığı kapatmayı hedefliyoruz.

Altyapı Tamamlanmadan Üstyapıya Başlanmayacak
Biz şehir merkezinde alt yapının olduğu yerlerde OSKİ’nin yatırımları tamamlansın, YEDAŞ Elektriği toprağın altına alacaksa alsın, TELEKOM alacaksa alsın diye baskı yapıyoruz. Burada yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra ise onarım ömrü bitene kadar oraya kazma vurulmasın istiyoruz. Dolayısıyla Ünye’de Şehir merkezindeki üst yapıya girmememizin temel nedeni alt yapı çalışmalarının bitmemesidir. Bunların koordinasyonunu sağlamak kolay değil. Sonuçta TELEKOM veya YEDAŞ ya da doğalgaz firması bize bağlı çalışmıyor. İnanın kavgaya varan derecelerde baskı yapıyoruz.

OSB Arazisini Büyükşehir Alıyor
OSB 1992 yılından bu yana Ünye’nin kanayan bir yarası. Ünye OSB’nin üzerinde bizzat çalıştım. Ünye’nin ilan edilen OSB arazisi ile yürümesi mümkün değildi. Büyükşehir Belediyesinin görevleri arasında OSB’yi yönetmek yok ancak burası da bizim ilçemiz, Büyükşehir’in buraya kayıtsız kalması mümkün değil. Bakanlık, yeni OSB yerine müracaat etmemiz için buradaki kamulaştırılan alanla ilgili sorunları kapatmanız gerektiğini belirtiyor. Yani birinci dosyayı kapatmadan ikinci dosyanın kapağını açtırmam diyor. Burada ödenen 2 milyon 700 bin TL’lik paranın geri ödenmesi lazım. Fatsa ve Altınordu ilçelerinin OSB’si var, Ünye’nin de sorunsuz bir OSB’ye müracaat edebilmesi için, ihtiyacımız olmadığı halde 2 milyon 700 bin TL’lik rakamı ödeyerek, buranın mülkiyetini almaya karar verdik.

Ünye Sahiline Kadınlar Plajı ve Karma Plajlar
120 kilometrelik sahil şeridimiz var. Ancak bu sahil şeridinde maalesef birkaç tane otel ve tesisi dışında insanların medeni bir şekilde denize girebileceği bir alan yoktu. Biz il planlamasında Altınordu Efirli’de, Fatsa ve Ünye’de karma olarak denize girmek istemeyen hanımlara yönelik maliyetleri de çok fazla olmayan plaj planladık. Bunların hepsi de bayrama yetişmek üzere. Karma plajlara ise tuvalet, duş, soyunma kabinleri yapacağız ki burada yaşayan, gurbetçi hemşerilerimiz ve turistlerimiz Antalya’da nasıl yararlanıyorsa, burada da ayını şekilde yararlansın. Bunun alt yapısını da hazırlayacağız.

Çamlığa 6 milyonluk Yatırım
Ünye Çamlığı’nda ise bizim tarihimiz yatıyor. Buradaki mezarları aslına uygun restore ederek, bir de mescit yapacağız. Çamlık’ta büyük bir enkaz yığını, bir motel vardı. Böyle bir enkazın altında bali içen, insanları rahatsız eden birileri olabilir dedim ve orayı temizledik. Oraya 2 bin metrekare kapalı alan, bir tanesi çok amaçlı salon, bir tanesi de restoran olmak üzere, Çamlık’ın görüntüsünü bozmayacak şekilde bir projeyi hayata geçireceğiz. Burada ki çalışma sadece klasik Türk mimarisi ile yapılıyor. Burada 6 milyon liralık bir yatırım düşünüyoruz. Ancak Ünye Çamlık’ta düşündüğümüz sadece bina değil, eksik kalan yönlerine bir peyzaj projesi yapıp, bir yıl sonra Temmuz ayında hizmete açmak.

Acı Su İsrafını Önlemek İstedik
Ünye’de yaşanan acısu sorununun bilgilendirilmesi noktasında eksiklikler olabilir. OSKİ Genel Müdürlüğümüze bazı evlerin, kurumların, kişilerin araç yıkamaya varacak şekilde acısuyu israf ettiğine yönelik bilgiler ulaşınca, arkadaşlar konuyla ilgili bazı düzenlemeler yapmışlar. OSKİ Genel Müdürlüğü oradaki acısuyu alıp başka bir yere depolamıyor, başka bir yere satmıyor. Bu yine Ünyeli hemşerilerimizin hizmetinde ancak bu uygulama kaçak kullanıma yönelik bir uygulamadır. Atatürk Mahallesine acısu gelmiyor, diğer tarafta başka bir hemşerimiz acısu ile araç yıkıyor veya acısuyu başka şeylerde kullanıyor. Buna ilişkin bir tedbir almak amacıyla bu uygulamaya gittik. Daha fazla insan daha fazla acısudan istifade etsin, bütün gayemiz budur” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.