son haberler

Daha Temiz Bir Ünye İçin İmzalar Atıldı

Yayınlanma Tarihi: 4 Eylül 2015 okunma

Daha Temiz Bir Ünye İçin İmzalar Atıldı
Gündem
0

Ünye’de çöp konteynırlarının yer altına alınması için çıkılan ihalenin sonuçlanmasının ardından başkanlık makamında imza töreni düzenlendi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın yeni dönem projeleri arasında olan çöp konteynırlarının yeraltına alınması çalışmasında ihaleye çıkan Temizlik İşleri Müdürlüğü ihaleyi sonuçlandırdı. İhalenin sonuçlanmasının ardından başkanlık makamında Belediye Başkan Yardımcıları, Ünye Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarların da katılımlarıyla imza töreni düzenlendi.

10 Eylül’de Çalışmalar Başlayacak
20 Ağustos’ta gerçekleştirilen ve üç firmanın katıldığı ihaleyi 1.367.920 teklifiyle 212 Metropol İnşaat Temizlik Sanayi adlı firma kazandı. Firma, 10 Eylül’de çalışmalarına başlayacak ve 2015 yılının sonuna kadar Ünye’de 30 yeraltı, 30 da yer üstü olmak üzere 60 noktada çalışmalarını tamamlayacak. Çalışma ile çöplerin sokak hayvanları tarafından dağıtılması engellenecek, kötü koku ve haşere üremelerinin önüne geçilerek halk sağlığı açısından daha hijyenik bir ortam oluşturulacak. Çöp konteynırları yer altına alındığında işçi sayısı, ekipman ve harcanan akaryakıttan da tasarruf sağlanmış olacak.

daha_temizbir_unyeicin_imzalar_atildi (2)İmza töreninde konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye için devrim niteliğinde bir çalışmaya imza atacaklarından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek; “Bugün burada atacağımız imza ile Ünye’mizde temizlik ile ilgili bir devrim yaşamış olacağız. 10 Ağustos 2015 tarihinde yaptığımız temizlik işleri hizmet alım ihalesi bugün itibarı ile kesinleşmiş ve imzaya hazır hale gelmiştir. İhaleye 3 firma katılmış olup yüzde 12,5 kırımla yani 170 Bin TL’lik bir kırımla ihaleyi 212 Metropol İnşaat Temizlik Sanayi adlı firma almıştır.

Çöp konteynırlarını yer altına alarak hem görsel açıdan hem de kötü kokuyu ortadan kaldırmak için bir adım atmış olduk. Ayrıca yapılacak olan bu sistemle 27 kişin yapacak olduğu işi sadece bir kişi yapmış olacak. Yeni sistemde çöp konteynırları şuan kullandıklarımızın 5 ve 8 katı olacak ve araçlarımız sık sık dolaşmayacak. Bu sayede hem zamandan hem işçi sayısından hem de akaryakıttan tasarruf etmiş olacağız” dedi.

“En Güzel Temizlik Kirletmemek”
İhalede yer altına alınacak konteynırların yanı sıra yer üstü için de modern konteynırların konulacağını ifade eden Başkan Çamyar; “İhalemizde yeraltına alınan konteynırların yanı sıra dar olan sokaklarımız için modern yer üstü çöp konteynırlarımız da olacak. Bunun yanında vakumlu yol süpürme araçlarımız, elektrikli kompakt yol süpürme araçlarımız, çöp taşıma araçları, yıkama araçları ve mini vakumlu yol süpürme araçlarımız var. Yine Fen İşlerimiz bünyesinde kullanılmak üzere binek araçlarımız ve pikap da aynı ihalenin kapsamı içerisinde. Ben bir kez daha Ünye’mize hayırlı uğurlu olmasını dilerken en güzel temizliğin kirletmemek olduğunu da hatırlatma istiyorum” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.