son haberler

Demokrasi Meydanı 2018 Temmuz’unda açılacak

Yayınlanma Tarihi: 13 Mart 2017 okunma

Demokrasi Meydanı 2018 Temmuz’unda açılacak
Gündem
0

Ünye’de Pazaryeri’nin yıkılmasıyla birlikte yapımına başlanacak olan Demokrasi Meydanı, 2018 yılının 15 Temmuz’unda hizmete girecek.

Şu anda 24 dönüm alandaki dükkan ve sergilerin yıkım işlemlerinin yapıldığı pazaryerine yapılacak Demokrasi Meydanı’nın altında 400 araçlık otopark yer alacak.  Demokrasi Meydanı’nın kenarlarına tarihi çarşı dükkanları görünümünde işyerleri yapılacağı belirtilirken, Ünye Şehir Stadı’nın da bulunduğu yerden taşınacağı, ortaya çıkan alanın ağaçlandırılıp yeşil saha olarak düzenleneceği bildirildi.

Ünye’de 1988 yılında bir bölümü belediye dükkanı, bir bölümü köylü pazarı olarak hizmete giren pazaryeri, Ünye Belediyesi tarafından yıkılıyor. Zaman içinde köylü pazarı bölümünün sergici esnaflara verilmesiyle derme çatma yapılanmayla kapalı çarşı haline gelen pazaryerinden yıkım sonucu ortaya çıkan alana Demokrasi Meydanı yapılacak.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yıkılan pazaryerine yapılacak olan Demokrasi Meydanı’nın, 15 Temmuz 2016 darbe girişimine karşı demokrasi mücadelesinde şehit olanların anısına 15 Temmuz 2018 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Başkan Çamyar, şehrin merkezinde görünümü itibariyle bulunduğu yere yakışmayan, ayrıca sağlık ve hijyen şartlarının yeterli olmadığı ortamı ile tehlike arz eden pazaryerini kentsel dönüşüme tabi tuttuklarını belirterek; burayı modern bir kent merkezi olarak düzenleyeceklerini belirtti.

Şehre 2. Büyük meydan

Ahmet Çamyar mevcut alandaki esnafı mağdur etmediklerini, yeni yapılan kapalı çarşıya yerleştirildiklerini; yıkılan 24 dönüm alanın 6.2 dönümünün Kültür Merkezi yapılması için Kültür Turizm Bakanlığı’na devredildiğini, geri kalan alanın ise Demokrasi Meydanı olarak düzenleneceğini söyledi.

Meydanların kentlere ayna vazifesi yaptığını ifade eden Çamyar; buraya yapılacak Demokrasi Meydanı’nın, Cumhuriyet Meydanı ile birlikte şehrin ikinci büyük meydanı olarak hizmet vereceğini söyledi.

Şehir merkezindeki trafik sıkışıklığı ve park sorununun her geçen gün arttığını, bunun için acil çözümlere ihtiyaç olduğuna işaret eden Çamyar; “Demokrasi Meydanı’nın altına 400 aracın park edebileceği otopark yapıyoruz” dedi.

Günün Her Saati Hareketli Olacak

Çamyar, konuyla ilgili olarak açıklamasını şöyle sürdürdü: “Demokrasi Meydanı’nın doğu cephesinde yani Akkuş Niksar cephesinde ana giriş kapısı, batı cephesinde Kültür Merkezi olacak. Kuzey ve güney cephesinde ise tarihi çarşı dükkanları mimarisinde dükkanlar olacak. Böylelikle şehrimizin bu bölgesi günün her saati hareketli bir bölge haline gelecek. Ayrıca gerek meydanın görselliği ve işlevi, gerekse buradaki tarihi mimari görünümlü dükkanlardaki alış veriş şekli turizm kenti yolunda önemli adımlar atan ilçemizin turizm hareketine katkı yapacak.

Stat Buradan Taşınacak

Bu bölgede bir işimiz daha var, stadı buradan taşımak. Bunu için de çalışmamız var. Yeni Ünye Stadı için Çevre Yolu’nun Sahilköy bölgesinde 43 dönümlük bir alan belirledik. Stadın bu alanda yapılması için Ankara’daki girişimlerimiz sürüyor. Çalışmalar biter, stadı yaparsak mevcut stadı buraya taşıyacağız. Stattan ortaya çıkan alanı ağaçlandıracağız ve burayı yeşil alana dönüştüreceğiz.”

Genel Memnuniyeti Esas Alıyoruz

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yaptıkları yeni düzenlemelerle ilgili olarak genel memnuniyeti esas aldıklarını belirterek; “İstisnalar olabilir, az da olsa yapılanlara karşı çıkanlar olabilir. Önemli olan genel memnuniyeti sağlamaktır. Biz çalışmalarımızı genel memnuniyet zemininde götürüyoruz. Ayrıca mensubu olduğumuz parti genel merkezi tarafından gıyabımızda yaptırılan anketler de gösteriyor ki Ünyeliler hizmetlerimizden yüzde 80’e yakın oranda memnun” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.