son haberler

Derdine Yine Bir Engelli Çare Oldu

Yayınlanma Tarihi: 11 Mayıs 2015 okunma

Derdine Yine Bir Engelli Çare Oldu
Gündem
0

Ünye’de yaşayan bedensel engelli Turan Yılmaz, kendisi gibi engelli olan ve okula gitmekte zorluk yaşayan 17 yaşında ki Can Gümüş’e, kendi imkânlarıyla aldığı akülü aracı hediye etti.

Engeliler haftası tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Ünye’den haftaya ilişkin anlamlı bir hediye geldi. Okula gitmekte zorlanan Can Gümüş’e, derdinden anlayan engelli Turan Yılmaz destek oldu.

Engelliler Haftasında kendisi gibi zorluk çeken birini sevindirmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Turan Yılmaz; “Engelli arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu arkadaşımda Atatürk Mahallesinde duran bir kardeşim. Benden evinin önünden geçerken camdan bakar ve ‘Turan amca benim arabam ne oldu diye’ sorardı. Bende ‘Senin arabanı en kısa zamanda alacağım ve haberin bile olmayacak’ dedim ve Engeliler Haftasında ona sürpriz yapmak istedim. Bu hafta içinde Can Gümüş kardeşimizi bir akülü araç alarak mutlu edebildiysem ne mutlu bana. Burada hiç kimsenin katkısı olmadı tamamen kendi imkânlarımla aldım. Hatta aldığım firmada sağ olsun çok yardımcı oldu. Önceden okuluna gidip gelmekte zorluk çekiyordu. Şimdi ise rahatlıkla okuluna gidip gelebiliyor” dedi.

Bu Hafta Sarılıp, Sonra Hor Görmesinler

Engelliler Haftası ve yaşadıkları sorunlara yönelikte açıklamalarda bulunan Yılmaz; “Engelliler Haftasında bizleri hatırlamasınlar, bizi her zaman her gün hatırlasınlar. Biz sadece engelliler haftasında engelli değiliz ki, bir her zaman engelli bir vatandaşız. Onun için bizi engelliler haftasında kucaklayıp da sonra hor görmesinler.

Kaldırım Girişlerine Araç Park Ediliyor

“Biz yetkililerden kaldırımlara giriş çıkış yerlerinin bizlere uygun olarak yaptırılmasını talep etmiştik ve bu talebimizi sağ olsunlar yerine getirdiler ancak vatandaşlar araçlarını bu girişlerin önüne park ediyor. Bu konuda halkımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Böyle yapmazlarsa çok memnun oluruz.”

Yetkililerden Araç Alırsa, Çok Mutlu Oluruz

İnşallah yeni devlet hastanesi en kısa zamanda hizmete girecek. Ancak biz devlet hastanemizin eski yerine kolaylıkla gidebiliyorduk, yeni yerinde ise gitmek mümkün değil. Bir kere oraya kadar kaldırım yok ve gitme imkânı zor. Bizde bir minibüs var ama bu minibüs sadece bir akülü aracı alabiliyor, o da o tarafa geçmiyor. Bu nedenle bizlere uygun, 3-4 akülü aracın sığabileceği bir araba tahsis edilmesini yetkililerden talep ediyoruz. Bunun örneğini ben kendi gözlerimle Kayseri’de gördüm. Arabada arka koltuklar hiç yok ve 4 tane akülü araç rahatlıkla sığıyor. İlgilenirlerse çok mutlu oluruz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.