son haberler

Dikkat; 18 Kasım’da Başlayacak!

Yayınlanma Tarihi: 13 Kasım 2015 okunma

Dikkat; 18 Kasım’da Başlayacak!
Gündem
0

Ordu’da yapım çalışmaları tamamlanan Trafikte Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) 18 Kasım’da faaliyete geçiyor.

Ordu’da şehir içi trafiğini rahatlatmak ve aynı zamanda da trafik kurallarına uyma konusunda sürücülerin hassasiyetini arttırmak amacıyla kurulan sistem otomatik olarak trafiği rahatlatacağı gibi trafik kurallarına uymayan araç sürücülerini de tespit edecek. Kurallara uymayanlar hakkında kanunlar çerçevesinde işlem yapılmasına aracılık edecek olan sistem ayrıca trafiğin kilitlendiği ve sıkıştığı noktaları otomatik olarak algılayarak çözüm de üretebilecek.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapısı kurulan TEDES sayesinde araç sürücüleri trafikte daha sıkı denetlenecekler. Ayrıca TEDES sistemiyle birlikte kavşaklarda trafik akışı daha hızlı olacak. Akıllı kavşak sistemi sayesinde tüm kavşaklar kendi arasında haberleşerek trafiği yönlendirecek ve bu da trafikte yüzde 30 civarında rahatlama sağlayacak.

Dikkat; 18 Kasım'da Başlayacak 3TEDES sayesinde, araçlar kırmızı ışıkta beklerken trafikte yaya yoksa kavşak açılacak ve böylece zaman kaybı azalacak. Ayrıca Araç sürücülerinin hız limitini aşması ve kırmızı ışıkta geçmesi halinde de fotoğrafla belgelenmek usulüyle cezai işlem uygulanacak. Böylece hem trafik sıkışıklığının azalması hem de sürücülerin kurallara uyması planlanıyor. TEDES sistemi, 18 Kasım Çarşamba günü faaliyete başlayacak.

Ücretsiz İnternet Hizmeti
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ücretsiz internet ağının hizmet vermeye başladığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet ağını hizmete soktuklarını söyledi. “Hemşehrilerimize sınırlama ve kota derdi olmayan ücretsiz Wi-Fi imkanı sağlıyoruz” diyen Enver Yılmaz, “Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz internetten 25 günde 600 bine yakın kişi faydalandı” dedi.

Başta Altınordu ilçesi olmak üzere Fatsa, Ünye, Perşembe ve Ulubey ilçelerinde de ücretsiz internet ağını oluşturduklarını ifade eden Yılmaz, “Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kapsamındaki ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti tam anlamıyla hizmete girdi. Wi-Fi uygulaması olan bölgelerde herkes ücretsiz olarak internete girebilecek. Ayrıca kota ve sınırlama da koymuyoruz. Artık vatandaşlarımızın internet kotası dolma gibi derdi olmayacak. Ordu’da bundan sonra internete girmek bedava” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.