son haberler

Doğalgaz Abonelikleri Başladı

Yayınlanma Tarihi: 15 Haziran 2017 okunma

Doğalgaz Abonelikleri Başladı
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye’de alt yapı çalışmaları devam eden doğalgaz için abonelik çalışmaları da bugün itibariyle başladı. Çınarlık, Kaledere ve Atatürk Mahallesi’nde gaz dağıtımı yapılan binalar artık abone olup doğalgazını kullanabilecek.

Ünyelilerin dört gözle beklediği doğalgaz artık kapımızda. 5 Nisan 2017 tarihinde resmi açılışı yapılan ve ilk abone Seyfettin Demirel’in binasında kullanılmaya başlayan doğalgaz, alt yapısı tamamlanan diğer hanelere de verilmeye başlanıyor. Doğalgaz dağıtım firması AKSA, Ünye’de açtığı ofiste başvuruları kabul ederken 15.06.2017 tarihi itibariyle 10 hanenin doğalgaz aboneliğini başlattı. Ünye’de abonelik işlemlerini yaptıran ilk kişi ise ERTES Yapı İşletmecilerinden İbrahim İşçi oldu.

Kim, Nasıl Doğalgaz Abonesi Olabilir?

Herkesin merakla yanıt beklediği soruları ise Ünye Haber Gazetesi, AKSA yetkililerine sordu.

AKSA Doğalgaz İşletme Mühendisi Oğuzcan Deniz daha önce dağıtımı yapılan ve evinin dışında kutusu bulunan tüm mesken ve işyeri sahiplerinin doğalgaz aboneliği için kendilerine başvurabileceğini söyledi.

AKSA Doğalgaz İşletme Mühendisi Deniz, “Ünye’de 15 Haziran 2017 tarihi itibariyle doğalgaz abonelik işlemlerini başlattık. Doğalgaz kullanmak isteyen vatandaşlar bize müracaat ederek işlemlerini başlatmaları gerekiyor. Şuan da evinin önünde kutusu olan ve gaz arzı sağlanan evlere doğalgaz aboneliği sağlıyoruz. Resmi açılışta belirtildiği gibi evinin önüne kutu konulan 6 Bin hane ilk etapta doğalgaz abonesi olabilecek.

Abonelik İçin Neler İsteniyor?

AKSA Doğalgaz İşletme Mühendisi Oğuzcan Deniz abonelik sırasında istenen belgeleri de sıraladı. Deniz, “vatandaşlarımız tapu ya da yapı kullanım ruhsatı, kimlik fotokopileri, binada hane sayısı 8’den fazlaysa karar almaları ve bu kağıdı getirmeleri gerekiyor. Buraya geldiklerinde abonelik ücreti olan 541.21 TL’yi ödedikten sonra yetki verdiğimiz iç tesisat firmalarına gidip iç tesisatlarını yaptıracaklar” dedi.

Yetkisiz Firmalara Dikkat!

Mühendis Deniz, ayrıca vatandaşlara uyarıda da bulundu. Ünye’de şuanda 4 firmaya yetki verdiklerini ifade eden Deniz, “bunun dışında şuanda yetkili firma yok. Vatandaşlarımız bize gelip hangi firmalar olduklarını öğrenebilir. Bu konu da herhangi bir dolandırıcılık yada mağduriyet yaşamamaları için buna dikkat etmeliler” dedi.

Bu Yıl Sonuna Kadar Hangi Bölgelerde Doğalgaz Kullanılacak?

AKSA Doğalgaz İşletme Mühendisi Oğuzcan Deniz bu yılsonuna kadar planlanan mahalleleri de açıkladı. Alt yapı çalışmalarının devam ettiği Çınarlık, Kaledere ve Atatürk Mahallelerinin yanı sıra Liseler, Fevziçakmak ve Ortayılmazlar Mahallelerinin de bir bölümüne doğalgaz verilecek.

Kutusu Olmayanlar Ön Başvuru Yapabilir

Bir yıllık alt yapı çalışmasının daha önceden belirlendiği ve bu yönde çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden AKSA Doğalgaz İşletme Mühendisi Oğuzcan Deniz “evinin önünde kutusu olmayan vatandaşlarımız ön başvuru yaparak doğalgaz kullanacağını beyan edebilir. Bunun için bir ücret gerekmiyor. Biz planlanan alt yapı çalışmaları doğrultusunda o vatandaşın evine kutu bağladığımız zaman kendisini arayarak bilgilendiriyoruz. Ondan sonra abonelik işlemlerini başlatıyoruz” dedi.

Doğalgaz abonelikleri için AKSA, Ünye’de Kaledere Mah. Arzanoğlu Cad. SGK Yanındaki ofiste hizmet verecek.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.