son haberler

Dolmuş Duraklarına Kaydırak Eleştirisi

Yayınlanma Tarihi: 13 Ağustos 2015 okunma

Dolmuş Duraklarına Kaydırak Eleştirisi
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı UKOME’nin aldığı kararla Ünye’de dolmuş duraklarının yenileme çalışmaları devam ederken, özellikle oturma yerlerinin meyilli olması nedeniyle ‘kaydırak’ yorumu yapılıyor.

dolmus_duraklarina_kaydirak_elestirisi (2)İlçede 40 noktada dolmuş hatları duraklarının yenileceği öğrenilirken, 4 metre uzunluğunda ve 1,5 metre eninde olan yeni dolmuş duraklarının büyük olması nedeniyle Hükümet ve Belediye Caddelerine konuşlandırılamayacağı, Akkuş Niksar Caddesi’nin de ebatlara uyan belli noktalarına uygulanabileceği belirtildi.

Ünye’de dolmuş duraklarındaki kabinler İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde yer alan kabin şekline getirilirken, vatandaşların bir kısmı bu uygulamadan memnun kaldı, bir kısmı da şikâyetlerini dile getirdi.

Durakta dolmuş bekleyen vatandaşlardan bir kısmı; “Duraklar göze hoş görünüyor fakat oturma yeri iki kişilik. Çoğu kişi dolmuşun gelmesini ayakta beklemek zorunda. Bu da yetmiyormuş gibi oturulmuyor, sanki kaydırak” derken, bir kısmı da; “Önceden duraklarda oturup saatlerce kalkmayan insanları görüyorduk. Uyuyan bile vardı. Rahatsız olması daha iyi” yorumunu yaptı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.