son haberler

Emniyetten Vatandaşlara “Sahte Para” Uyarısı

Yayınlanma Tarihi: 31 Ağustos 2016 okunma

Emniyetten Vatandaşlara “Sahte Para” Uyarısı
Gündem
0

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, hayvan pazarındaki kurban alıcı ve satıcılarını dolandırıcı ve kalpazanlara karşı uyardı.

4Yaklaşan Kurban bayramı öncesinde Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurulan hayvan pazarlarında vatandaşların sahte para yöntemiyle dolandırıcılık mağduru olmalarını engellemek amacı ile bilgilendirme çalışması başlattı. Emniyet güçleri Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarlarında yaşanan sahte para, dolandırıcılık ve hayvan hırsızlığı vakalarının önüne geçebilmek için broşür dağıtarak hem alıcılara hem de satıcılara uyarılarda bulundu. Emniyet güçleri, yoğunluğun fazla olduğu son günlerde kurban satıcılarını sahte paraya karşı uyarırken, sahte paranın nasıl anlaşılacağı konusunda da bilgiler verdi ve bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda 155 polis imdat telefonunu aramaları istendi.

5Kurban Bayramı nedeniyle Ünye Hayvan Pazarı’nda aşırı bir yoğunluk ve para hareketliliği yaşandığını belirten Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, “Bu yoğunluğu art niyetli olarak değerlendirip vatandaşımızı dolandırmak ve piyasaya sahte para sürmek suretiyle vatandaşımızı dolandırmak isteyen kişiler olabilir. Bunlara karşı vatandaşlarımızda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak istedik. Çünkü vatandaşımız alışveriş esnasında çok dikkat etmiyor. Vatandaşımızın daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Hem kurban pazarında hem de diğer alışveriş yerlerinde sahte para ve diğer dolandırıcılık konularında tedbirlerimizi almış durumdayız. Amacımız bütün vatandaşlarımızın güven ve huzur içerisinde kurban bayramını geçirmelerini sağlamaktır” açıklamasında bulundu.

Kurbanlık hayvan sahipleri ve alıcılar da yapılan bilgilendirmeden memnun kaldıklarını belirterek emniyet görevlilerine teşekkür etti.

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından vatandaşların kurban alım ve satışlarını güven içerisinde yapmalarına yönelik tedbirlerinin Kurban Bayramına kadar sürdürüleceği belirtildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.