son haberler

Engellilere ÖZEL Ziyaret

Yayınlanma Tarihi: 16 Mayıs 2017 okunma

Engellilere ÖZEL Ziyaret
Gündem
0

Ünye Özel Çakırtepe Hastanesi Engelliler Haftası nedeni ile Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesini ziyaret etti. Ünye Özel Çakırtepe Hastanesi Hastane Müdürü Özkan Keskin, Pazarlama ve Personel Müdürü Cihan Başoğlu, Başhemşire Semanur Sönmez ve Halkla İlişkiler Müdürü Nurcan Arslan’ın katıldığı ziyarette bir süre sohbet edildi.

Ziyarette konuşan Kurumsal Pazarlama ve İnsan Kaynakları Müdürü Cihan Başoğlu “Kendimizi her zaman sizlerin yerine koymamız gerektiğini düşünüyorum. Bu gün geldiğimiz nokta da geçmişe nazaran engelli kardeşlerimize yönelik ilginin çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu konuda toplumumuz her geçen gün daha da bilinçleniyor. Bu açıdan baktığımızda sevindirici bir noktada olduğumuzu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kurum olarak engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Başoğlu, Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi olarak engelli vatandaşlara her zaman her konuda öncelikli önem verildiğinin de altını çizdi.

Hastane Müdürü Özkan KESKİN ise; “10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olması, elbette engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün veya bir hafta hatırlanması anlamına asla gelmemelidir. Bu, engelli vatandaşlarımıza yapılabilecek en büyük haksızlık olacaktır. Ancak Engelliler Haftası, senede bir hafta da olsa engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, her birey gibi onların da kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri gibi hususlarda toplum nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık yaratılması açısından oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerekliliğine vurgu yapan Başhemşire Semanur Sönmez “Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki engelleri kaldırmak, onlara inanmak, yanlarında yer almak ve teşvik etmek noktasında devlet ve millet olarak üzerimize düşen sorumluluğu büyük bir kararlılıkla yerine getirmeye her zamankinden çok daha fazla devam etmeliyiz çünkü engelli vatandaşlarımızın önündeki engeller kaldırıldıkça, kendilerine inanılıp fırsat verildikçe spordan sanata, edebiyattan iş hayatına kadar yaşamın tüm alanlarında büyük başarılara imza attıklarına şahit olmaktayız” şeklinde konuştu.

Halkla ilişkiler Müdürü Nurcan Arslan “Her ne kadar insanları engelliler ve engelsizler olmak üzere ayırmak yaşanan sorunları gidermek için bir zorunluluk gibi gözükse de canda, gönülde engel olmaz. Engel, hepimizin şu an için aşamadığı şeylerdir. Gelişen teknolojik dünyada, bilim insanlarının özverili çalışmaları ile pek çok insanın engellerinin kaldırılmasına yardımcı olunmaktadır. Kimi insanın eli kimi insanın kulağı kimi insanın ayağı yerine geçen birçok teknolojik ürün. Hepsi de engelleri kaldırmak için yapılan çok değerli çalışmalardır. Bizler vatandaşlar olarak bu imkanlara ulaşmaları konusunda maddi manevi desteği bu kardeşlerimize vermeliyiz” dedi.

Ünye Sakatlar Derneği Başkanı Arslan Güdek ve dernek üyeleri de ziyaretten duydukları memnuniyetleri teşekkür ederek dile getirdiler. Hastane olarak kendilerine verilen hizmetten ve gösterilen önemden son derece memnun olduklarını dile getiren dernek başkanı Güdek ve dernek üyeleri; “bizleri her zaman hatırlıyorsunuz bu gün de yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Ziyarette engellilerin yaşadıkları birçok sorun konuşulurken; bu gün gelinen noktada insanların duyarlılığının ve ilgisinin her geçen gün artıyor olmasının sevindirici bir durum olduğuna dikkat çekildi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.