son haberler

Enver Yılmaz’dan Teleferik Çıkışı

Yayınlanma Tarihi: 23 Ocak 2016 okunma

Enver Yılmaz’dan Teleferik Çıkışı
Gündem
2

ORMEK açılışının gerçekleştiği gün teleferik konusunda önemli açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Teleferik işini şimdilik nadasa bırakalım, toplumsal kabulün ve talebin üst noktaya geldiği an Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un talimatları ile gerekli çalışmayı yaparız” dedi.

Enver Yılmaz’dan Teleferik Çıkışı2014 yılı Temmuz ayında ilk kez müjdesi verilen ve 2016 yılında faaliyete geçeceğini açıklayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, teleferik konusunda çekimser kalındığını ve toplumsal kabulün olmadığını belirtti. Yılmaz ayrıca, toplumsal kabulün gerçekleşmesi durumunda teleferiği yapacaklarını ifade etti.

Enver Yılmaz açıklamasında; “Altınordu ilçesinde yapımı ve fiili çalışması memnuniyet verici olan teleferik ile ilgili Ünye’de de bir çalışmamız vardı. Bunu kamuoyu ile paylaştık, ama ilginçtir Ünye teleferiğe çok sıcak yaklaşmadı. Ünye’de yine böyle bir salon vardı, hiç alkış gelmedi. O zaman ben de yapmayalım, siz isterseniz bu teleferiği yapacağız dedim. Şimdi yine bakıyoruz sönük alkış var. Ünye istemezse bu teleferiği yapmayız, teleferik güzel olduğu için yapıyoruz. Ama şehir insanı bunu istemiyorsa illa biz teleferik yapacağız diye de bir kaide yok. Teleferik ile ilgili fizibilite raporları uygun. Bu teleferik bizim seçim vaatlerimizde yok. Teleferik burada hemşerilerimizin, bir bölümü talebi üzerinde konuşulmuştu. Teleferik istenirse ve şehir buna güzel bir çalışma derse, fizibilitesi de uygun, önümüzdeki günlerde teleferik ile ilgili teleferik inşaat ihale sürecini başlatabiliriz. Teleferik işini şimdilik nadasa bırakalım, toplumsal kabulün ve talebin üst noktaya geldiği an Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un talimatları ile gerekli çalışmayı yaparız” dedi.

2 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.