son haberler

Eski Hastane Yeri Yeniden Satışta

Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2017 okunma

Eski Hastane Yeri Yeniden Satışta
Gündem
0

Ünye’nin en gözde yerlerinden olan eski Ünye Devlet Hastanesi arazisi, Ünyelilerden gelen tepkilere rağmen TOKİ tarafından TURYAP aracılığıyla ikinci kez satışa çıkartılıyor.

İlk olarak 11 Ağustos 2016 tarihinde ihaleye çıkan, ancak ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin ‘kamuda kalsın’ baskısı üzerine ihaleye kimsenin katılmadığı eski hastane yerinin ikinci kez ihaleye çıkartılmasını Ünyeliler, “Önceki ihalenin üzerinden 7 aylık zaman geçti. Ortalık duruldu. Konu gündemden düştü, yeniden ihaleye çıkartıldı” şeklinde yorumladı.

Ünye’nin en gözde yerlerinden olan Burunucu Mahallesi’nde toplam alanı 9 bin 276 m2 olan TOKİ hissesi, otel alanı olarak görülen eski devlet hastanesi arazisi ikinci kez satışa çıkartılıyor. 11 Ağustos 2016 tarihinde ihaleye katılım gerçekleşmemesi üzerine satışı yapılmayan arazi için TOKİ tarafından TURYAP aracılığıyla ikinci kez satışa çıkartılması gündeme bomba gibi düştü.

Sağlık Meslek Yüksek Okulu, İmam Hatip ek binası, üniversite için kullanım ve otel önerileriyle gündeme gelen eski hastane yerine Ünye’nin faydasına ne yapılabilir diye düşünülürken, TOKİ tarafından ikinci kez satışa çıkartılması Ünyeliler tarafından ‘Önceki ihalenin üzerinden 7 aylık zaman geçti. Ortalık duruldu. Konu gündemden düştü, yeniden ihaleye çıkartıldı” yorumlarına sebep oldu.

Ünye’nin siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarında çoğunluk, arazinin kamuda kalarak Ünye’nin ihtiyaç duyduğu bir yatırımla değerlendirilmesini talep ediyor. Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün de o dönem yaptığı açıklamada, halktan gelen talepleri göz ardı etmeyeceklerini, konuyu tekrar gözden geçirip Başbakan Yardımcısı Ünyeli hemşerimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a ileteceklerini aktarmıştı.

TURYAP aracılığıyla ikinci kez satışa çıkan arazi için 23 Mart 2017 Perşembe günü saat 13.30’da Ankara’da açık arttırma usulüyle 14 milyon 377 binden satışa çıkartılacağı öğrenildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.