son haberler

Esnafın Cadde Tepkisi Kampanyaya Dönüştü

Yayınlanma Tarihi: 28 Haziran 2017 okunma

Esnafın Cadde Tepkisi Kampanyaya Dönüştü
Gündem
0

Ünye’de yapımına başlanan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı projesinde Sağlık Ocağı Caddesi’nin kaldırılmasına esnaf ve vatandaşlardan tepki geldi. Arzanoğlu Cadde esnafı topladıkları imzaları Ünye, Ordu ve Ankara’ya götürecek.

Ünye’nin ikinci büyük meydanı unvanına sahip olacak olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı projesi ihale edilerek yapımına başlandı. Meydan alanı Niksar Caddesi’nden başlayarak eski kapalı pazarı da kapsayacak şekilde yapılıyor. Ancak daha önce bölge esnaf ve vatandaşının yoğun olarak kullandığı Sağlık Ocağı Caddesi projeyle birlikte imardan kaldırıldı. Bu durumu öğrenen bölge esnafı önce Ünye Belediyesi ile görüşerek soruna çözüm aradı. Girişimleri sonuçsuz kalan bölge esnafı daha sonra imza kampanyası başlatarak sorunlarına çözüm arıyor. Topladıkları imzaları Ünye Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a sunacak olan esnaflar seslerinin duyulmasını istiyor.

Caddedeki sorunu dile getiren esnaf Arif Kartal, “ben dahil burada büyük küçük çok sayıda esnaf arkadaşımız var burada. Niksar Caddesi’nde ki yoğun trafik nedeniyle vatandaşlar araçlarıyla veteriner Mevkii’nden içeri girerek tabi buna vakit namazlarına giden yaşlılarımız da dahil burada Sağlık Ocağı Caddesi’ni kullanıyorlar. Aynı zamanda sağlık ocağında işi olan vatandaşlarımızın da yoğun olarak kullandığı bir cadde burası. Ancak 15 Temmuz Şehitler Meydanı projesinde burasının kapalı olduğu gördük ve bu konuda sesimizin duyulmasını istiyoruz. Çünkü burası kapanırsa vatandaşlar her halükarda Niksar Caddesi’ne çıkacak ki bu da Niksar Caddesi’nin trafik yoğunluğunu daha da arttıracak. Şehir merkeziyle Sağlık Ocağı Caddesi’nin kapanması hem vatandaşlara hem de biz esnaflara zararı büyük. Biz meydanın yapılmasına karşı değiliz ancak bu Sağlık Ocağı Caddesi’nin yeni projede olmaması bizi üzdü. Bu konuda yetkililerden bir an önce bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Sokak Açmak İçin Para Verenler Açık Caddeyi Kapatıyorlar

30 yıllık esnaf olan Yüksel Kınacıoğlu ise “Rüzgarlı Sokağı açmak için oldukça yüksek meblağda bir para verildi. Ancak burada da tam tersi bir durum söz konusu. Açılan yolu kapatıyorlar. Ünye’nin ana arteri olan yolun kapanmasına anlam veremiyoruz. Burada esnafta vatandaşta mağdur. Her geçen yıl araç sayısı, insan sayının arttığı bir şehirde ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyoruz. Biz ne belediyeye, ne de hükümete karşıyız. Ben kendim Ak Parti kurucularındanım ama burada bu yolun araç trafiğine açılmasını istiyoruz” dedi.

883 İmza Toplandı

Kaledere Mahallesi Muhtarı Mustafa Bıyıkoğlu imza kampanyasıyla ilgili yaptığı açıklamada  “Arzanoğlu Caddesi’ndeki esnaflarımız vatandaşlarımız bana gelerek burada sıkıntılarının olduğunu ilettiler. Biz de bu sıkıntıları gördüğümüz için önce belediye başkanımızla görüştük ancak bir sonuç alamadık. Bunun üzerine bir imza kampanyası düzenleme kararı aldık. Bu zamana kadar 28 sayfalık 883 kişi tarafından imza topladık. Bu imzaları üç kopya halinde birini Ünye Belediyesi’ne, birini Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ve birini de Başbakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a kargo ile göndereceğiz. Bu sorunumuzun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bizim acele etmemizin bir diğer sebebi ise şu an inşaat çalışması devam edilen alana düzenleme yapılarak bu sorun giderilebilir” dedi.

 

 

 

 

[smartslider3 slider=11]

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.