son haberler

Fındık Hasadı Öncesi, Broşürlü Bilgilendirme

Yayınlanma Tarihi: 30 Temmuz 2015 okunma

Fındık Hasadı Öncesi, Broşürlü Bilgilendirme
Gündem
0

Ünye Ziraat Odası, fındık hasadı öncesi pazaryerine giderek vatandaşı broşürle bilgilendirdi. Broşürde üreticilerin nelere dikkat etmesi gerektiği hususunda bilgiler yer aldı.

Ünye Kapalı Spor Salonu Otoparkı’nda bulunan pazaryerinde, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, ziraat mühendisleri ve tarım danışmanları bir araya gelerek, vatandaşı fındık hasadı öncesi broşürle bilgilendirdi.

findik_hasadi_oncesi_brosurlu_bilgilendirme (2)Konuyla ilgili gazetecilere bilgiler veren Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman; “Çok yakın bir dönemde fındık toplamaya başlayacağız. Ünye Ziraat Odası olarak bu yeni hasat döneminde yapmamız gerekenlerle alakalı bir dizi önlemler alınması gerektiğini bildiren el broşürleri yaptık. Bu broşürlerde çiftçimizin fındık toplamasından harmanda kurutmasına kadar neler yapması gerektiğini, fındığı toplamasından patozlamasına, seçmesinden pazara indirmesine kadar her konuyla ilgili bilgiler verdik. Bunları da pazar yerine gelen köylülerimize dağıtacağız. Önümüzdeki günlerde de esnafımıza ve vatandaşımıza ulaştırmaya çalışacağız” dedi.

findik_hasadi_oncesi_brosurlu_bilgilendirme (3)Son günlerde çeşitli çevrelerce rekolte konusunda Ziraat Odalarının eleştirilere maruz kaldığını da belirten Sarıkahraman, kendi işlerini düzenli olarak yaptıklarını belirterek; “Son günlerde fındıkla alakalı gerek rekolte gerekse fındık fiyatıyla ilgili haberler sıkça çıkıyor. Biz de ‘Ziraat Odaları kendi işine baksın, Ziraat Odaları rekolteye karışmasın, alanda verimi arttırmaya yönelik çalışmalar yapsın’ diyen arkadaşlar oluyor. Biz zaten işimizi yapıyoruz, yıl boyunca ziraat mühendisi arkadaşlarımızla beraber her türlü faaliyeti ve düzenlemeyi gerçekleştiriyoruz. Bu broşürlerle de çiftçimize yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Broşürde yer alan bilgilendirmede ise şu ifadelere yer verildi; “Evimizin göz bebeği fındığın hasat dönemine büyük bir heyecanla başlıyoruz. Fındığın daha fazla para kazandırması sizlerin elinde. Önce kaliteye önem vermeliyiz. Hasat zamanına gelmiş fındıkları mümkün olduğunca yerden toplamaya özen göstermeliyiz. Naylon çuvallar fındığın küflenmesine neden olduğu için onları kullanmamalıyız. Bu durum da ürün kalitesini düşürüp dövizi düşürmektedir. Patoz işleminden sonra seçimi iyi yapalım. Pazara erken gelen ürün fındığın fiyatını düşürmektedir. Kesinlikle emanete fındık bırakmayın. Fındığı bekleten ve ihtiyacı kadar satan üreticimiz elbette karşılığını alacaktır.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.