son haberler

Fotoğrafçıların Kadrajında Ünye Var

Yayınlanma Tarihi: 22 Temmuz 2017 okunma

Fotoğrafçıların Kadrajında Ünye Var
Gündem
0

Simurg adlı grup tarafından organize edilen ve Belediyenin sponsorluğunda düzenlenen Ünye 2. Foto Maratonu için fotoğrafçılar Ünye’de bir araya geldi. 19-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte kaydedilen fotoğraflar derece için yarışacak.

Bu yıl 2.’si düzenlenen maraton için yurdun çeşitli illerinden hatta yurt dışından da fotoğrafçılar ilçeye gelerek farklı ve güzel mekanları kaydediyor. Belirlenen program çerçevesinde Ünye’yi köşe bucak gezen amatör ve profesyonel fotoğrafçılar hoşça vakitte geçiriyor.

Grup temsilcisi Sevdiye Kayır yaptığı açıklamada, “grubumuz Erkan Örtücü, Gülbahar Karabay, Mahmut Orhan Örtücü, Önder Öcal, Özer kayır, Sevdiye Kayır, Şeref Akçay, Uygar Kayır ve İlhan Kartal’dan oluşuyor. Uzun aradan sonra bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Kadrajında Ünye adlı foto maratonu için ilçeye 182 fotoğraf tutkunu geldi. Gelenlerin %80’i ilk kez Ünye’yi gördü. Yarışma Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’ndan onaylıdır. Bu projeyi Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çamyar’a sunduğumuzda Ünye’nin tanıtımı için önemli gördü ve kabul etti. Ünye Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen bu yarışmada arkadaşlarımızla yorucu ve bir o kadar keyifli zaman geçiriyoruz. Pazar günü öğleye kadar katılımcılar en fazla 5 fotoğrafı jürimize teslim edecek. Jüri üyeleri yapacağı değerlendirmenin ardından ilk üç ve on mansiyonun yanı sıra 40 fotoğrafı da sergilemeye layık görecek. Bu arada Ünye Belediyesi dereceye girmemiş olan ancak beğendiği fotoğraf olursa satın alma imkanı olacak” dedi.

5 günlük program kapsamında Ünye Cumhuriyet Meydanı, Ünye İskelesi, Yalı kilisesi, Eski İskele Mevkii, Ünye Müze Evi ve Atatürk Parkı başta olmak üzere ilçenin merkezinden ve civar mahallelerinden çekilen fotoğraflar kaydediliyor.

Bursa’dan İlk Kez Ünye’ye Geldi
Foto maraton için Bursa’dan gelen ressam ve amatör fotoğrafçı Adnan Dönmez maratonu ve Ünye’deki gözlemlerini değerlendirdi. 2012 yılından bu yana amatör fotoğraf çekimiyle ilgilendiğini ifade eden Dönmez, “bu benim ilk foto maraton deneyimim. Karadeniz’e daha önce hiç gelmedim. Ünye benim için Karadeniz’i de tanımak için bir fırsat oldu. Bu yarışmayı internet üzerinden ve arkadaş çevremden duydum. Biz Bursa’dan 3 arkadaş geldik. Grubumuzda şuan da 182 arkadaşımız var. Ünye’yi çok beğendim. Güzel bir memleket. Özellikle insanları çok cana yakın. Fotoğraf çekmeye gittiğim yerlerde güzel karşılandık. İnsanları çok güzel. Bir çoğuyla hasbihal ettik. Hakikaten foto maraton bana Karadeniz insanını tanımama vesile oldu” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.