son haberler

Gazeteci Gündoğdu İçin Tören

Yayınlanma Tarihi: 8 Eylül 2017 okunma

Gazeteci Gündoğdu İçin Tören
Gündem
0

Dün akşam hayatını kaybeden Gazeteci Doğan Gündoğdu (57) için bugün Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Siyasi parti temsilcileri, Tüm İletişim Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel, Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, Ünye Radyo Yayıncıları Derneği Başkanı Hakan Korkmaz, ve sivil toplum kuruluşları ile Gündoğdu’nun ailesi, sevenleri ve gazeteciler katıldı.

Törende kendisi gibi gazeteci olan oğlu Ulvi Gündoğdu ile kardeşleri babaları için gözyaşı dökerken törene katılanlar acılı aileyi teselli etmeye çalıştı.

Törende konuşan Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, ” Doğan ağabey, kendine münhasır bir kişiliğe sahipti. Her ne kadar İşletme Mühendisliği okumuş olsa da; meslektaşlarımız gibi sevdiği bir işi; yani basının içinde yer alarak halkın aydınlanması, bilgilendirilmesi ve memleketinin gelişmesine katkı sağlamak yönünde tercih kullanarak 2009 yılından itibaren kalbi “Okuyorum” gazetesiyle, gazetecilik mesleği için atmıştır. Yine oğlu Ulvi Gündoğdu ile birlikte bölgede yapılmayanı hayata geçirerek “Çangal” adında bir mizah dergisi ile bölgede bir ilki gerçekleştirmiştir.  Doğan ağabey, hem basına, hem basın mesleğine, hem de habere o kadar hassas bir meslektaşımızdı ki; bir haber onun için sadece beş dakikada hazırlanacak bir metin anlamına gelmiyordu. O, haberin her cümlesini, her kelimesini gerekirse araştırarak, buna Türk Dil Kurumu ve internet de dahil olmak üzere araştırma yapıp sonuca varması, habere ve gazetecilik mesleğine saygısını gösteriyordu. Hepimizin sevgili Doğan ağabeyiydi. Sessiz sakindi. Ben, bu güne kadar bir kişiyi dahi kırdığına şahit olmadım. Hep pozitif yaklaşırdı. Dün 21.00 sıralarında rahatsızlanarak Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gazeteci Doğan Gündoğdu, hastanede ağırlaşınca doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Böyle bir değeri kaybettiğimiz için çok üzgünüz.  Allah’ım gani gani rahmet eylesin, kederli ailesine ve yakınlarına, özellikle de meslektaşlarıma başsağlığı diliyorum” dedi.

Törende konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Doğan bey Türkiye’nin çalkantılı dönemlerinden geçtiği zaman dilimi içersinde gerçekten Ünye koşullarından kalkıp İTÜ gibi fakülteden İşletme Mühendisi olan ender şahsiyetlerden biridir. Onu zekasına da yansıtan birisiydi. Gerçekten yüce zeka sahibiydi” diyerek Doğan Gündoğdu’ya rahmet diledi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise “Doğan beyin ölümü gerçekten bizleri derin üzüntüye sevk etti. Ölümün doğasında bilinmezlik vardır ama bazı emareleri de görürsünüz. Bu çok ani oldu. Kişiliğine dair söylenen sözlere katılıyorum. Ben bu vesile ile kendisine rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum” dedi.

Gazeteci Gündoğdu Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından Ünye Merkez Camii’nde Cuma Namazı’na müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Güzelyalı Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedilecek.

Özgeçmişi

Ünye’nin Güzelyalı Mahallesi’nden merhum işadamı Halil Gündoğdu’nun oğlu olarak 9 Şubat 1960 yılında İstanbul Çubuklu’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini İstanbul’da tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği’nden mezun oldu.

Uzun yıllar Karadeniz bölgesinde reklam ve tanıtım alanında faaliyet gösterdi. 2009 yılından bu yana “Okuyorum Gazetesi”nin ve ayrıca son bir yıldır da mizah dergisi Çangal’ın Genel Yayın Yönetmeni olan Doğan Gündoğdu evli ve 4 çocuk babasıydı.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.