son haberler

“Gazetecilik, Kamuoyunu Aydınlatma Mesleğidir”

Yayınlanma Tarihi: 23 Temmuz 2015 okunma

“Gazetecilik, Kamuoyunu Aydınlatma Mesleğidir”
Gündem
0

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa Kıranlı Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Kıranlı mesajında; “Gazetecilik, gerçekleri araştırma ve kamuoyunu doğru kaynaklardan en etkin şekilde aydınlatma mesleğidir” dedi.

Kıranlı mesajında; “Basın, yazılı ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Toplumların aydınlatılmasında, bilgi sahibi olmasında, basına çok büyük görevler düşmektedir.

Basınımız, sadece yerelde değil, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatarak, görev ve sorumluluğu yerine getirmektedirler. Toplumsal değerlerimize saygıyı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak halkımızın doğru bir şekilde haber alma ihtiyacını sağlayan, görevini bu anlayışla, fedakârlıkla yürüten İlimizde ve ilçelerimizde özellikle de ilçemizde bulunan basınımız; doğru, güvenilir, nitelikli ve objektif haberleriyle daima toplumun beğenisini kazanmakta, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, gözümüz, kulağımız, sesimiz olan basınımızın bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de, ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceğine inandığımız çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımızı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle; doğru, tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla, mesai mefhumu tanımadan milletimize hizmet eden yazılı ve görsel basın-yayın kuruluşlarında görev yapan tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.