son haberler

Geliri Olmayanlara Sağlık Hizmeti Ücretsiz

Yayınlanma Tarihi: 8 Ocak 2024 okunma

Geliri Olmayanlara Sağlık Hizmeti Ücretsiz
Ekonomi
0

Her hangi bir geliri olmadığı için ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşların SGK’ya başvuru yapması gerektiği hatırlatıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, herhangi bir geliri olmayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalandığını hatırlattı.

Ahmet Aydın, sosyal medya üzerinden yayınlandığı hatırlatma notunda; “Gelir testi sonucuna göre herhangi bir geliri olmayan vatandaşlarımızın sağlığa erişimi ücretsiz olarak Sosyal Güvenlik Kurumumuzca sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

GELİR TESTİ NEDİR?

Gelir testi, herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşların çeşitli göstergeler ışığında mevcut gelirlerinin tespit edilerek genel sağlık sigortası primi ödeyip ödeyemeyeceklerini belirleyen işlemdir.

KİMLER GELİR TESTİ YAPTIRABİLİR?

Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmaması nedeniyle genel sağlık sigortası kapsamına alınan Türk vatandaşlarından prim ödeme gücünün bulunmadığını beyan eden kişiler gelir testi yaptırabilirler.

GELİR TESTİ YAPTIRMAK İÇİN NEREYE BAŞVURULMALIDIR?

Gelir testi yaptırmak isteyen kişilerin mutlaka Adres Kayıt Sisteminde yer alan ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat etmeleri gerekmektedir.

GELİR TESTİNE BAŞVURU İÇİN SÜRE ŞARTI VAR MIDIR?

Gelir testine başvuru yapılması için herhangi bir süre şartı aranmamakla birlikte tüm genel sağlık sigortası primlerinin Devlet tarafından karşılanabilmesi için Kurum tarafından gönderilen tescil tebligatının tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içerisinde gelir testine başvurulması gerekmektedir. Aksi halde gelir testine başvuru tarihine kadar olan borçlar genel sağlık sigortalısının kendisi tarafından ödenmesi gerekmektedir.

GELİR DURUMU DEĞİŞENLER TEKRAR GELİR TESTİNE BAŞVURABİLİRLER Mİ?

Genel sağlık sigortalılardan gelir durumu değişenler durumunun değiştiği tarihten itibaren yeniden gelir testi için Adres Kayıt Sisteminde yer alan ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edebilirler.

HABER: Mehmet Emin Danış

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.