son haberler

Göllere 45 Bin Sazan Yavrusu Bırakıldı

Yayınlanma Tarihi: 2 Temmuz 2015 okunma

Göllere 45 Bin Sazan Yavrusu Bırakıldı
Gündem
0

Ordu’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen balıklandırma programı çerçevesinde 45 bin adet sazan balığı yavrusu Ordu’da bulunan göllere bırakıldı.

Ordu’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen 2015 yılı balıklandırma programı çerçevesinde Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nce üretilen ve Ordu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 45 bin adet sazan balığı yavrusu Ordu’da bulunan göllere bırakıldı.

Konuyla ilişkin açıklama yapan Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, “Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılı balıklandırma programı çerçevesinde, su ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüze tahsis edilen 45 bin adet sazan balığı yavrusu, Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden, Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’ne ait araçtan teslim alınarak, İl Müdürlüğümüzün imkânları ile ilimize getirildi ve ilimiz göllerine bırakıldı” dedi.

“Çalışmalarımız Devam Edecek”
Yapılan proje ile balık popülasyonunu arttıracaklarını ifade eden Yılmaz, “Ordu ilinde yapılan bu çalışmalarla göletlerde balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının iç su balıkçılığından daha çok istifade etmesini hedefliyoruz. Balıklandırma faaliyetinin yöre halkı tarafından da ilgi ve memnuniyetle karşılandığı görüyoruz. Daha önceki yıllarda da Ordu’da balıklandırma çalışmaları yapıldı.

Ordu’da göl ve göletlerine 2008 ve 2009 yıllarında 25 bin adet, 2011 yılında 30 bin adet, 2013 yılında ise 35 bin adet sazan yavrusu göllerimize bırakılarak balıkçılığın geliştirilmesi için çalışmalar yapılmıştı. Bundan sonraki dönemde de bu tür çalışmalarımızı devam edeceğiz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.