son haberler

“Güvendesiniz; Çünkü Halk Sağlığı Yanınızda”

Yayınlanma Tarihi: 3 Eylül 2015 okunma

“Güvendesiniz; Çünkü Halk Sağlığı Yanınızda”
Gündem
0

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımızın hak ettikleri sağlıklı hizmetleri sunmak en öncelikli hedeflerimizin başında gelmektedir” dedi.

Yeşilduman, açıklamasında Sağlık Bakanlığı öncülüğünde kutlanan Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki temasının ‘Güvendesiniz; Çünkü Halk Sağlığı Yanınızda’ olarak belirlendiğini ifade etti.

Dr. Saliha Yeşilduman, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Koruyucu Sağlık Hizmetleri ve Halk Sağlığı çalışmaları tedavi edici hizmetlere nazaran etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren, uzun çalışmalar gerektirdiğinden aile sağlığı merkezleri ile koordineli olarak bağışıklama, bulaşıcı hastalıklardan korunma ve kontrol önlemleri, doğrudan gözetimli tedavi ile tüberkülozun tedavisi, bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili olarak kanser taramaları, kadın üreme çocuk ergen sağlığı hizmetlerinin yürütülmesi, obezite, diyabet ve tütün ile mücadele, temiz ve sağlıklı su kullanımının sağlanması için içme ve kullanma sularının denetimi, okul sağlığı ve evde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için birçok hayati önemi olan görevleri yürütmektedir. Halk Sağlığına gönül veren tüm sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın Halk Sağlığı Haftasını kutlar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.