son haberler

Hastane İçin Son İki Gün

Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2015 okunma

Hastane İçin Son İki Gün
Gündem
0

Ünye Devlet Hastanesi, 27 Mayıs Çarşamba günü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından açılacak.

Yapımı ve bitirilmesi zorlu süreçlerden geçen Ünye Devlet Hastanesinde mutlu sona gelindi.

Hastanenin hizmete girmesi için geri sayıma başlanırken, Ünye tarihi güne 27 Mayıs’ta tanıklık edecek. Yeni hastanenin açılışını Başbakan Yardımcısı Prof. Dr Numan Kurtulmuş gerçekleştirecek.

Hastane Kısmen Açılıyor
Hastane Hakkında Konuşan Kurtulmuş; “Epeydir gecikmiş olan Ünye Hastanemiz halkımıza hizmet vermeye başlayacak. Hastanede en azından hastaların bir kısmının kabul edilmesi mümkün olacak. Fevkalade güzel olan bu hastanemizi memleketimize kazandırdığımız için mutluyuz “dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ise; “Hastanemiz Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un teşrifleriyle 27 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de açılacak. Poliklinik hizmeti verilmesiyle başlayan süreç, taşınma sürecinin tamamlanması ve gelen 2 tır malzemenin montajı sonrası Haziran ayına kadar bitecek. Ünye’mize hayırlı olsun” dedi.

Ünye Devlet Hastanesi 37 bin m2 net arsa üstüne 10 bin m2 temel üzerinde yer alıyor. Toplam kapalı alanı 58 bin m2, otoparklarla birlikte 62 bin m2 kapalı alanı olan hastane, 300 yatak kapasitesine sahip ancak hastane ilavesiyle 380 yatağa kadar hastaya hizmet verebiliyor.

Hastanede 43 yatak yoğun bakım 2. ve 3. basamak için, 2’si kalp damar cerrahisi, ortopedi ve beyin cerrahisi özellikli 14 ameliyathane, 1 doğum salonu olmak üzere geriye kalan 12 normal standart ameliyathane salonu bulunuyor. İki Anjio, bir DSA odası bulunan hastane, 22 yatak diyaliz salonu yaklaşık 3 bin m2 acil alanıyla hizmet verecek. Hastane ayrıca 500 araçlık otopark da bulunuyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.