son haberler

Hastanede Sağlıklı, Düzenli, Kaliteli Hizmet

Yayınlanma Tarihi: 23 Ekim 2015 okunma

Hastanede Sağlıklı, Düzenli, Kaliteli Hizmet
Gündem
0

Ünye Devlet Hastanesi geçtiğimiz hafta yeni binasına taşınarak hizmet vermeye başladı. 45 Uzman doktorla sağlık hizmetinin verildiği hastanede Başhekim Dr. Güray Yılmaz, fiziki açıdan son derece rahat bir ortama kavuştuklarını belirterek, Ünye’de sağlık hizmetlerinin daha düzenli ve kaliteli hale gelmeye başladığını söyledi.

Ünye, 300 yataklı yeni devlet hastanesine yaklaşık 2 yıl gecikme ile kavuştu. Özellikle fiziki mekanın darlığı nedeniyle büyük yoğunluğun yaşandığı, yetersiz yoğun bakım ünitesi nedeniyle hastaların bir çoğunun çevre il ve ilçeleri sevk edildiği günler artık geride kaldı. Henüz yeni taşınmasına rağmen, hem çalışan personelin, hem de sağlık hizmeti alan hasta ve yakınlarının yüzlerinin güldüğü yeni hastanede ziyaret ettiğimiz Hastane Yöneticisi Başhekim Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Güray Yılmaz, yeni hastane ile birlikte Ünye’de ki sağlık hizmetlerinin her geçen güan daha kaliteli hale geleceğini ifade etti.

Hastanede Sağlıklı, Düzenli, Kaliteli HizmetYeni hastanenin Ünye için çok büyük bir yatırım olduğunu belirten Başhekim Yılmaz, “300 yataklı hastanede Ünye’nin yanı sıra başta Fatsa olmak üzere bölgeye hizmet verecek. Fatsa’da hastane inşaatı sürdüğü için Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin kararı ile Fatsa’da ki acil sağlık hizmetleri bir süre Ünye’de verilecek. Bu aynı zamanda Fatsa Devlet Hastanesinin acil sağlık hizmeti veren personeli Ünye’de görev yapacağı anlamına geliyor. Bunun yanı sıra yine bazı uzman doktorlarda Fatsa’da ki hastane tamamlanıncaya kadar Ünye’de sağlık hizmeti vermeyi sürdürecekler” dedi.

4 Uzman Doktor Atandı
45 uzman doktorun Ünye Devlet Hastanesi kadrosunda yer aldığını belirten Başhekim Yılmaz, “Sağlık Bakanlığına eksik olan branşlarda uzman doktor talebimizi bildirdik. Daha önce bir olan Kadın Doğum Uzmanı sayımız şu anda 3. Bir çocuk, bir dahiliye, bir fizik tedavi uzmanı ve bir de anestezi uzmanı olmak üzere 4 doktorun ataması yapıldı ve hastanemizde göreve başlayacaklar” dedi.

Hastaneyi Gören Ünye’yi Tercih Ediyor
Ünye’ye ataması yapılan doktorların hastanenin resimlerini gördükten sonra tercihli olarak Ünye’ye geldiklerini ifade eden Başhekim Güray Yılmaz, “Ünye Devlet Hastanesi, bölgenin en modern hastanelerinden biri. Özellikle yoğun bakım ve ameliyathane olanakları üst düzeyde. Uzman hekim arkadaşlarımız, hastanenin resimlerini görüp ve olanaklarını öğrendiklerinde özellikle tercih ediyorlar. Bu da kısa zamanda hastanemizin hekim kadrosunun çok kısa sürede daha iyi seviyelere ulaşacağını gösteriyor” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.