son haberler

Hemşerimiz Bakan Yardımcısı Oldu…

Yayınlanma Tarihi: 6 Ocak 2024 okunma

Hemşerimiz Bakan Yardımcısı Oldu…
Gündem
0

Ünyeli hemşerimiz, Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Zagreb Büyükelçisi olan Yavuz Selim Kıran’ı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atadı.

Kıran, Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde konuşmalarını hazırlayan ekibin içerisinde yer almıştı. Bir dönem Egemen Bağış’ın müşavirliğini de yapan Kıran, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yakın çalışma ekibindeydi. 2018 yılında AKP’den Ordu milletvekili adayı olan Kıran, aynı yıl Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.

YAVUZ SELİM KIRAN KİMDİR?

Yavuz Selim Kıran, 1985 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde dünyaya geldi.

Lisans öğrenimini Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayan Yavuz Selim Kıran, Erdoğan’ın başbakanlık döneminde Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevini yürüttü.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) Başkan Danışmanlığı ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü’nün (TÜSSİDE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenen Kıran, ayrıca Dışişleri Bakanlığı Başdanışmanı olarak da görev yaptı.

2018 yılı genel seçimlerinde AK Parti Ordu Milletvekili adayı olan Yavuz Selim Kıran, 7 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Sayın Kıran, son olarak Zagreb Büyükelçisi olarak görev yapıyordu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.