son haberler

Hızlı Tren Komşuya Kadar Gelecek

Yayınlanma Tarihi: 19 Kasım 2015 okunma

Hızlı Tren Komşuya Kadar Gelecek
Gündem
1

Samsun Ankara arasına hızlı tren projesi onaylandı ve güzergah belirlendi. Peki ya Ordu’ya ne zaman gelecek?

Samsun-Ankara hızlı tren projesinin ilk etap çalışması olarak yapılması öngörülen 450 km uzunluğunda Samsun-Kırıkkale Demiryolu hattının güzergahı açıklandı. Ankara- Samsun arasını 2 saate indirecek olan hızlı tren projesinde son durak Samsun belirlenirken, Kavak ve Havza ilçelerinde birer istasyon oluşturulacak. Ulaştırma Bakanlığı ile Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nün yatırım programında yer alan 450 km uzunluğunda olacak şekilde inşa edilecek Samsun-Ankara hızlı tren projesi konusunda dün Kavak İlçesinde halkın katılım toplantısı düzenlendi.

2010 yılında bakanlık tarafından demiryolu hattının etüt çalışmasının yapılması amacıyla düzenlenen ihaleyi 2 milyon 591 bin liraya almaya hak kazanan Yüksel Proje Uluslarası A.Ş yetkilileri, düzenlenen toplantıda tahminen güzergahı bilenen hızlı tren projesi konusunda halkı bilgilendirdi. Şirket yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Samsun, Amasya, Tokat, Çorum, Yozgat ve Kırıkkale illlerini kapsayacak şekilde yapılacak 450 km uzunluğunda olması planlanan Samsun-Kırıkkale Demiryolu hattının ana güzergahı 284 km uzunluğunda olacak. Bu ana hat güzergahına Yozgat Yerköy ilçesi ile Çorum’un Sungurlu ilçesi arasında 67 km uzunluğunda bağlantı hattı inşa edilecek. Aynı zamanda Amasya”nın Merzifon ve Tokat”ın Turhal ilçeleri arasında 97 km uzunluğunda ikinci bir bağlantı hattı inşaa edilecek.

Ordu’ya hızlı trenin ise ne zaman geleceği merak konusu. Ordu Milletvekillerinin seçim öncesi vaatleri arasında yer alan hızlı tren projesinin Ordu’ya kadar uzatılması veya yeni bir proje olarak hayata geçirilmesi hedefleniyor.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.