son haberler

İHTİYAÇ SAHİPLERİ BAYRAM’DA UNUTULMADI

Yayınlanma Tarihi: 21 Haziran 2023 okunma

İHTİYAÇ SAHİPLERİ BAYRAM’DA UNUTULMADI
Ekonomi
0

Türkiye Yüzyılı’nda sosyal refahı eşit bir biçimde dağıtmanın mücadelesini vereceklerini  açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş; “Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahipleri için 973 SYDV’ye toplam 450,8 milyon lira ek kaynak aktardık” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) toplam 450,8 milyon lira ek kaynak aktardıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde aktarılan kaynağın hızlı ve etkin bir şekilde sahiplerine ulaştırılacağını belirterek, ihtiyaç sahibi hanelerin yanında olacaklarını ifade etti.

İhtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerinin karşılanması için yıl içerisinde SYDV’ler aracılığıyla ayni ve nakdi destek sağladıklarını kaydeden Bakan Göktaş; “Dini bayramlarımız öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için yılda iki kez destek veriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda aktardığımız kaynağımızın ardından şimdi de Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 450,8 milyon lira ek kaynak aktardık. 2015 yılından bu yana dini bayramlar öncesinde Bakanlığımız ve SYDV’lerimiz ile vatandaşlarımıza aktardığımız toplam tutar 4,3 Milyar lirayı aştı” dedi.

Türkiye Yüzyılı’nda sosyal refahı eşit bir biçimde dağıtmanın mücadelesini vereceklerini belirten Bakan Göktaş, şöyle devam etti; “Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sosyal yardımlarımızı, nesnel, şeffaf ve hesap verilebilir bir biçimde vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz. Talep odaklı olmaktan çıkarıp arz odaklı haline dönüştürdüğümüz sosyal yardımlarımıza hiçbir vatandaşımızı geride bırakmayacağız. Bu kapsamda dönemsel ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal yardımlarımızı ve desteklerimizi artırarak vatandaşlarımıza sunacağız.” (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.