son haberler

İmza Günleri’ne Yoğun İlgi

Yayınlanma Tarihi: 29 Ocak 2016 okunma

İmza Günleri’ne Yoğun İlgi
Gündem
0

Yazar – Öğretmen Erdal Kara, ‘Soğuk Bir Kış Güncesi ‘ ve ‘Sarı Buğday Mavi Umut’ roman türündeki kitaplarını okuyucularla buluşturmaya devam ediyor. Özellikle okullarda gerçekleşen imza günlerinde öğrencilerin kitaplara olan ilgisi büyük.

İmza Günleri’ne Yoğun İlgi 3Yazar – Öğretmen Erdal Kara, roman türündeki ‘Soğuk Bir Kış Güncesi’ adlı ilk kitabının ardından 2. Kitabı ‘Sarı Buğday Mavi Umut’ adlı eserin imza günleri sürüyor. Yazar’ın Sarı Buğday Mavi Umut kitabında Engelli bir öğrencinin (Ayşe Işık’ın) ressamlık umut ve başarı mücadelesi anlatılıyor. Onun bu yorucu ve nefes kesen umut mücadelesine idealist öğretmeninin kader birliği yapıp onunla tek yürek olması ve amacına ulaşmasındaki rolü de romanın serüvenine ayrı bir anlam yüklüyor.

Kitaplar, Ünye’de özellikle öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken, Yazar – Öğretmen Erdal Kara, Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi, Ünye Arif Nihat Asya Kız Meslek Lisesi, Fen Lisesi, Anafarta İlk ve Orta Okulu, Meçhul Asker Ortaokulu, Final Temel Lisesi, Canik Temel Lisesi, Destek Etüt Merkezi, Aşiyan Sanat Evi ve son olarak 3 Aralık Dünya Engelliler gününde Atatürk Parkında imza günü gerçekleşti.İmza Günleri’ne Yoğun İlgi 2

İmza günlerinin devam edeceğini belirten Yazar Erdal Kara; Televizyon , internet bilişim teknolojilerinin çocuklarımızı ve gençlerimizi bir ağ gibi kuşatarak ruhlarını kötürümleştirdiği bir çağda yaşıyoruz .Bu ağ teknolojileri çocuk ve gençlerimizin çok değerli zamanlarını çaldığı gibi, özgür düşünebilme yeteneklerini de ellerinden almaktadır.Çocuk ve gençlerimizin özgür düşünebilme yeteneklerinin yok olmasına asıl neden olansa, kitap okuma etkinliğini yok etmesidir . İşte tam da böyle bir dönemde çocuklarımızı ve gençlerimizi kitaplarla buluşturup okumanın başka hayatları, başka dünyaları ve bizim dışımızda var olan gerçekleri fark ettirip empati duymalarını sağlamaya çalışıyorum. Bu kapsamda şu ana kadar 9 okulumuzda imza günleri ve okur- yazar buluşmaları düzenledim. Bu etkinliklerimizin öğrencilerimiz üzerinde okuma ve yazma motivasyonları açısından çok olumlu etki ettiğini görmek beni mutlu etti. Bu etkinlikleri okullarda gerçekleştirmeme destek olan meslektaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

İmza Günleri’ne Yoğun İlgi 1Yazar Erdal Kara’nın 3. Kitabı ise Haziran ayında çıkacak.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.