son haberler

İnanlı’dan Toplu Sözleşme Reçetesi

Yayınlanma Tarihi: 30 Temmuz 2015 okunma

İnanlı’dan Toplu Sözleşme Reçetesi
Gündem
0

Sağlık–Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına toplu sözleşme reçetesi hazırlandığını belirterek, hayırlara vesile olmasını diledi.

Sağlık–Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, Memur-Sen Konfederasyonu olarak yaklaşık 2.5 milyon, Sağlık-Sen olarak ise 500 bin Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanının çalışma koşulları ve hakları için, önümüzdeki hafta yapılacak toplu sözleşme müzakereleri öncesi taleplerini kamuoyu ile paylaştı.

Toplu sözleşme müzakerelerinin adalet ve hakkaniyet temelinde sonuçlanması dileğinde bulunan İnanlı; “Bütün olumsuzluklara rağmen sağlık hizmetlerini aksatmadan, hiç bir tehdide boyun eğmeden hem devletimizin, hem de mesleğimizin onuruna sahip çıkarak görevimizi yerine getiriyoruz. Bunun karşılığında da devletimizden sağlıklı, huzurlu ve hakkaniyetli çalışma koşulları temin etmesini istiyoruz” dedi.

“Emeğe Saygıyı Güçlendirecek Güçlü Bir Şurup”
Toplu sözleşme masasına, sağlık çalışanlarının Kamu İşveren Kurulu için hazırladığı reçeteyi götürdüklerine ifade eden İnanlı; “Sağlık çalışanlarının hazırladığı talepler; Adalet duygusunu canlandıracak tablet, haksızlığı ortadan kaldıracak pastil, şiddet olaylarına karşı devlet kurumlarının ufkunu açacak enjektör, daha da önemlisi emeğe saygıyı güçlendirecek etken maddelerden oluşan güçlü bir şuruptur” diye konuştu.

“90’ın Üzerinde Taleple Gidiyoruz”
Toplu Sözleşme Masasına Sağlık-Sen olarak 90’ın üzerinde taleple gidildiğini söyleyen İnanlı Bu taleplerin bazılarını şu şekilde açıkladı; “Sağlık çalışanlarının döner sermaye tavan katsayıları arttırılmalı, izinlerde döner sermaye kesintisi yapılmamalıdır. Dağıtılabilir döner sermaye hesabında hazine hissesi oranı yüzde 15’ten yüzde 1’e düşürülmeli ve döner sermaye tutarı komisyonun inisiyatifinden çıkarılmalıdır. Pratisyen tabip, diş tabibi ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde çalışan uzman hekimlerin döner sermaye katsayıları artırılmalıdır. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır. Tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmelidir. Sabit ek ödeme oranları 20 puan artırılmalıdır. Sabit ek ödemeler gelir vergisinden muaf olmalıdır. 4/C, vekil ebe ve hemşirelerle kamu görevlisi olmayan aile sağlığı personeli kadroya geçirilmelidir. Üniversite hastanelerinde çalışanların döner sermaye katsayıları artırılmalıdır. Hekimlerin mecburi hizmet süreleri kısaltılmalıdır. Gece nöbeti ücretleri yüzde 20 artırımlı ödenmelidir. Sağlık çalışanlarına ücretsiz kreş hizmeti verilmelidir. Yemek servisi bulunmayan yerlerdeki personele ve 112’lere nakdi yemek yardımı yapılmalıdır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanın sağlık giderleri, 6 ay süre ile SGK tarafından değil, bizzat şiddet uygulayan kişi tarafından ödenmelidir.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.