son haberler

Kadılar Yokuşunun Taşlarına, Turizmciler Sahip Çıktı

Yayınlanma Tarihi: 9 Aralık 2015 okunma

Kadılar Yokuşunun Taşlarına, Turizmciler Sahip Çıktı
Gündem
1

Ünye Belediyesi’nin Kültür Yolu Projesi kapsamında Kadılar Yokuşu’nda başlattığı çalışmalara, Ünye Turizm İşletmecileri Derneği tarafından uyarı geldi. Dernek uyarısında,  alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra sökülen tarihi taşların aynı şekilde yerine konulması isteyerek, Hacı Emin Caddesi’nde yapılan yanlışın bir daha tekrarlanmamasını istedi.

Yaklaşık iki yıl önce Hacı Emin Caddesi Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları sırasında, orijinal parke taşlarının sökülüp yerine başka bir taş koyulması sonrasında vatandaşın tepkisi üzerine orijinal parke taşları yeniden Hacı Emin Caddesi’ne döşenmişti. Şimdi ise Ünye Turizm İşletmecileri Derneği aynı hatanın tekrarlanmadan direk olarak sökülen orjinal parke taşlarının altyapı çalışmasının ardından kadılar yokuşuna döşenmesini istiyor.

unyeturizm_isletmecileri_dernegi_baskani_adnan_sobiÜnye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ünye’nin tarih, kültür ve turizm şehri olduğunun en büyük vitrinlerinden birinin Kadılar Yokuşu olduğunu, burada yapılacak çalışmanın tarihi dokusuna uygun olması gerektiğini söyledi.

Sobi, “Kadılar Yokuşu tarihi dokusuna uygun bir şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dış cephe giydirmeleri ile ön plana çıkmış. Ünye Belediyesi’nin de burada yürütmeye başladığı çalışma dahilinde elektrik hatları yer altına indirilecek. Aynı zamanda bu çalışma yol çalışmasını da gerektirecek. Buradan sökülecek olan tarihi taşların yine aynı şekilde zemine koyulması, geçmişte Hacı Emin Caddesi’nde yapılan yanlışın bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz. Başkanımızın ve belediyemizin stratejik noktalardaki duyarlılığını Kadılar Yokuşu’ndaki bu iyileştirmede de göstereceğini bekliyoruz” dedi.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.