son haberler

Kar Geliyor

Yayınlanma Tarihi: 18 Ocak 2016 okunma

Kar Geliyor
Gündem
0

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre bölgemizde havaların soğumasına bağlı olarak Çarşamba günü kar yağışı beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; Akdeniz’den gelen cephe sisteminin, atmosferin üst seviyesinin hızlı soğumasıyla Balkanlardan inen soğuk hava dalgasıyla birleşmesine bağlı bölgemizin yeni bir yağışlı sistemin etkisi altında kalacağı, buna bağlı etkili yağmur ve kar yağışlarının görüleceği belirtildi.

Yapılan açıklamada; “Pazartesi öğleden önce Kastamonu, öğleden sonra Sinop, Çorum, Samsun’u da içine alarak bölge geneline yayılacağı, Salı günü bölge genelinde etkisi artıracak olan sistemin, Çarşamba günü iyice doğuya çekilerek bölgenin batısında etkisini yitireceği, Tokat, Amasya ve Ordu çevrelerinde ise kendini göstermeye devam edeceği, Perşembe gün ise tüm bölge genelinde etkisini yitirerek yağışların sona ereceği beklenmektedir. Pazartesi yağmur şeklinde başlayacak yağışın hızlı soğumaya bağlı olarak gün içinde önce Kastamonu, gece saatlerinden itibaren Sinop, Çorum, Samsun, Ordu, Tokat’ta önce karla karışık yağmur, sonra kar şekline dönüşmesi beklenmektedir” denildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.