son haberler

Kar Geliyor!

Yayınlanma Tarihi: 28 Aralık 2015 okunma

Kar Geliyor!
Gündem
0

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, bölgemizin yarın gece saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve bölgede kuvvetli kar yağışı görüleceği bildirildi.

Meteorolojinin son ölçüm ve değerlendirmelerine göre bölgemizin yarın (Salı) gece saatlerinden itibaren Karadeniz bölgemizin kuzeybatısından (Kastamonu ve kıyı kesimleri) başlayarak iç ve yüksek kesimlerde ise yağmur şeklinde olacağı, rüzgârın kuzeyli yönlere dönmesi, soğuk ve nemli havanın taşınması ile birlikte Çarşamba günün bölge genelinde tamamen kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Kar yağışının özellikle Çarşamba günü ilimizde yoğun olacağı tahmin edilmektedir.

Kötü hava şartları nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (kuvvetli rüzgâr, yoğun kar yağışı, trafikte ve ulaşımda aksamalar, buzlanma, su sayaçlarının donması v.b) gerekli tedbirlerin alınarak hazırlıklı olunması, can ve mal kabının önlenmesi için halkımızın uyarılması hususunda, kurum ve kuruluşlar ile 19 ilçe kaymakamlığına uyarılar yapılmıştır.

Bölgemiz için yapılan uyarıların takip edilmesi, güncel bilgilere sahip olunması faydalı olacaktır.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.