son haberler

Kar Kalınlığı 1,5 Metreyi Aştı

Yayınlanma Tarihi: 9 Ocak 2017 okunma

Kar Kalınlığı 1,5 Metreyi Aştı
Gündem
0

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı, dün akşam saatlerinden itibaren Ordu’da da kendisini hissettirdi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini ve elektrik kesintileri yaşandığını söyledi.

Konuya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Balkanlıoğlu, “Memleketimizi etkileyen kış koşulları Ordu’da da kendisini hissettirdi. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonucunda İlimizin genelinde kar kalınlığı ortalama 66 cm olurken, Akkuş İlçemizde ve mahallelerinde kar 1,5 metreyi aştı. Ulaşım arterlerimizde aksamalar yaşanırken, karayollarına bağlı il ve devlet yollarında bir sorun gözükmüyor. Güçlükle de olsa ulaşım devam ediyor. Karayolları ekipleri hummalı bir şekilde yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

“753 mahallemiz var ve bu mahallelerimizden 531’inin yolu şuan ulaşıma kapalı. Ancak, 115 mahallemizin yolu açıldı. Ulaşıma kapalı devlete ait karayollarına ait yol yok. Ulaşıma kapalı mahalle yollarını açmak üzere Büyükşehir Belediyemize bağlı 86 ekip, 230 iş makinası iş başında hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu genelinde 10 bin kilometreyi aşkın bir yol ağı var. Her köyde kılcal damar gibi her ev kendisinin yolunun açılmasını istiyor. Bu bakımdan zor bir çalışma ama biz mahalle merkezlerini baz aldığımızdan en kısa sürede bu yollar açılacaktır” şeklinde konuştu.

16 ilçede bir gün süreyle eğitim öğretime ara verildiğini, iki ilçede de taşımalı eğitim veren okulların kapalı olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, kar yağışı nedeniyle yüksek gerilim hatlarında tel kopmaları ile direk devrilmeleri yaşandığını, fırtına ve karın ağırlığından dolayı Fatsa ve Ünye’de dahil 9 ilçede elektrik kesintisi yaşandığını ifade ederek, ”Kar yağışı normal hayatımızın akışını biraz zorlaştırıyor. Bu geçici kış koşullarında herhangi bir aksama yaşanmaması için çaba sarfediyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.