son haberler

Karadeniz’in En Büyük Kampanyası Ünye’de

Yayınlanma Tarihi: 31 Temmuz 2015 okunma

Karadeniz’in En Büyük Kampanyası Ünye’de
Gündem
0

Ünye Belediyesi, Ünye Kaymakamlığı ve Ordu Kızılay Kan Bağış Merkezi işbirliği sonrası ‘Ünye Hayat Kurtarıyor’ sloganıyla planlanan kan bağışı kampanyası start aldı. Karadeniz’in en büyük kan bağışı kampanyası olan etkinlikte hedef 2 bin ünite kan.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programa; Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Coşkun, Türk Kızılayı Ünye Şubesi Başkanı Ali Alver, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kızılay çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Programa Ünye’nin Dünkü Çocukları ise yaptıkları etkinlikler ile renk kattı.

“Ünye Halkı Kan Verme Konusunda Oldukça Cömert”
Programda konuşma yapan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Ünye halkının kan verme konusunda cömert olduğunu belirterek; “Ünye gerçekten bu sahil bandının incisi konumunda. Eskiden beri görmek istediğim, gezmek istediğim bir yerdi. Burada olmaktan çok mutluyum. Tabi burada her adımımda bir sürpriz ile karşılaşıyorum. Böyle güzel bir ilçede, böyle büyük bir kan kampanyası görmedim ben. Tabi burada gerçekleştiriliyor ve bu organizasyonda Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın, kan toplama ekibimizin payı var. İstatistiklerden de edindiğim bilgiye göre Ünye halkı kan verme konusunda oldukça cömert ve hassas. Her zaman kendi payına düşeni, başka yerlerden daha büyük oranda gerçekleştiriyor. Kan vermek can vermek demek. Kan vermek Allah rızası için bir iş yapmak demek” dedi.

karadenizin_enbuyuk_kampanyasi_unyede (2)“Milletimizin Ne Zaman Kara Günü Varsa Yanında Türk Kızılayı Oldu”
Milletin kara günü olduğunda Türk Kızılayı’nın yanlarında olduğunu da belirten Lütfi Akar; “Biz sınırımızda 2,5 milyon insana bakarken, Mianmar’da sadece Müslüman oldukları için zulme uğrayan bin kadar insan denize açıldı. Okyanusun ortasında Endonezya, Malezya ve Taylad’ın arasında hiç bir ülke onları kabul etmedi. Türkiye’nin baskıları ve ricasıyla en fazla bir yıl kalmak şartıyla o ülkeler tarafından ölmek üzere olan bin kişi kabul edildi. Türkiye’de ise 2,5 milyon kişi ağırlanıyor. Bunun içinde Suriyelisi var, Arabı var, Türkmeni var, Afganlısı var, İranlısı var, vatanından ayrı düşmüş herkes var. Türk milletinin bağrında kendine yer bulan herkes var. Dolayısıyla biz de, Türk milletinin merhamet eli olarak onların yanında varız. İşte burada bir başka görevimizi ifa ediyoruz, kan topluyoruz. Türkiye’nin Suriye sınırının sıfır noktasında aç ve susuz kalmış olan insanlara, insani yardım malzemesini iletiyoruz. Gazze’de Batı Şeria’da Kudüs’te sadece Müslüman oldukları için Şedid zulüm devletinin zulmüne uğrayan insanların yanına yine Türk Kızılayı olarak bizler gidiyoruz. 2011 yılında meydana gelen Van depreminde birçok vatandaşımızı kaybettik ve onların yanında da biz vardık. Soma’da meydana gelen maden faciasında zarar görenlerin yanında biz vardık. Milletimizin ne zaman kara günü varsa yanında Türk Kızılayı oldu, bundan böylede olmaya devam edecek. Çünkü Türk Kızılayı Türk milletinin merhamet elidir, merhamet elide olmaya devam edecektir” diye konuştu.

“Kızılay, Türk Milletinin Dünyaya Uzanan Merhamet Elidir”
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Kırmızı ters hilal, aslında merhametin sembolüdür, işaretidir. 21 milyon metrekareye hükmeden ecdadımız, bunu merhametli ve şefkatli yönetimi sayesinde başarmıştır. Çünkü merhamet bizim kanımızda vardır. Millet olarak gönlümüzde ayrı bir yeri olan bu hilal, zor durumda kalan birçok insanın gölgesine sığındığı umut kapısıdır aslında. Ülkemizde bir afet olduğunda bütün gözler Kızılay’ı arar ve Kızılay herkesten önce hiç kuşkusuz oradadır. Hatta dünyanın öteki ucunda bir afet olduğunda oraya ilk ulaşan Kızılay’dır. Dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun bütün insanların zor durumda yanına koşan Kızılay, Türk milletinin dünyaya uzanan merhamet elidir ve bu el bizi her zaman gururlandırmıştır. Böyle bir kurumun Genel başkanını Ünye’mizde ağırlamak bizler için son derece onur vericidir” dedi.

“Kızılay ve Kan Dendiğinde En Önce Ben Koşuyorum”
Ünye Kaymakamı Mustafa Demir; “1990 yılında benim babam kaza geçirdi. İstanbul’da Numune Hastanesine götürdük. Bize acilen şu kadar kan lazım dediler. Hiçbirimizin kanı tutmadı ve 3 kişi İstanbul’un her yerine dağıldık. 5-6 saat dolaştık ve kan bulamadık. Hastaneye geri döndüğümüzde babam ölmüştü. Kanın ve kan vermenin ne demek olduğunu, bu durumun nasıl bir şey olduğunu ben yaşadım. Ondan dolayı bu mesleğe başladığım günden bugüne kadar Kızılay ve kan dendiğinde en önce ben koşuyorum. Çünkü benim canım yandı ve başıma geldi” dedi.

Konuşmaların ardından düzenli olarak kan veren kişilere madalya ve teşekkür belgesi verildi.

Programında ardından Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve Ünye Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Coşkun kan vererek, kampanyaya destek oldu. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda dün başlayan ve bu geceye kadar açık kalacak olan 20 çadır ve 1 kan toplama TIR’ına Ünyelilerin giderek bağış yapması bekleniyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.