son haberler

Karadut, Mekânı Olan Çınar Altında…

Yayınlanma Tarihi: 8 Temmuz 2015 okunma

Karadut, Mekânı Olan Çınar Altında…
Gündem
0

Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndaki tarihi çınarın altında satışa sunulan karaduta, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Yaz mevsiminin gözde meyvelerinden olan karadut, hem meyve hem de pekmez olarak vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Ünye’de satışa sunulan karadutun en belirgin yeri ise Cumhuriyet Meydanı. Her dut mevsiminde çınarın gölgesinde dut satan kadınlara rastlamak mümkün.

karadut_mekani_olan_cinar_altinda (2)Topladıkları karadutları meydanda satarak aile bütçesine katkı sağlayan Fatma Varilci ve Fatma Çelik, dut meyvesinin kilosunu 10 TL’den sattıklarını söyledi.

Çınar altına her gün karadut satmaya geldiğini söyleyen Fatma Varilci; “Karadut ilaç. Bu meyve kolesterol ve karaciğer hastalıklarına karşı doğal ilaç. Karaduta insanların ilgisi oldukça yoğun. 10 TL’lik fiyatına rağmen satmak için getirdiğimiz ürünün hepsini satıyoruz. Allah bu sene karadutu bol vermiş, biz de bu meyveyi toplayıp satarak evimize yardım ediyoruz” dedi.

Fatma Çelik ise dut meyvesinin yanı sıra pekmezini de sattığını ifade ederek, kilosunun 35 TL olduğunu söyledi.

Uzmanların yazın tüketilmesini önerdiği meyvelerden bir tanesi olan karadutun içinde birçok vitamin bulunuyor. Aynı zamanda uzmanlar, karadutun etkili bir antioksidan olduğunu ve vücudu temizleyerek hücrelerin yenilenmesini sağladığını, pekmezinin ise kanı temizlediğini, saçların ve dişlerin güçlenmesi gibi birçok yararının olduğunu söylüyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.