son haberler

Kardeşliği Bozmak İsteyenlere İnat El Ele Verdiler

Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2017 okunma

Kardeşliği Bozmak İsteyenlere İnat El Ele Verdiler
Gündem
0

Ünye El ele Derneği son günlerde muhacirlere yönelik saldırılara ve algı operasyonuna karşı birlik ve kardeşlik mesajı verdi.

Ünye Mehmet Akif Ersoy Okulu karşısındaki Aşevi’nde özellikle Suriyeli ve Iraklı muhacirlerle bir araya gelen dernek yönetimi yapılan çirkin saldırıları kınayarak Ünyelilerin ülkelerini terk etmek zorunda kalan müslüman kardeşlerle birlik içinde olduğunu gösterdi.

Ünye El ele Derneği Başkanı Adem Atik yaptığı açıklamada, “Son günlerde kamuoyunda olumsuz haberler çıkmaya başladı. Bizler bu haberlerden fazlasıyla rahatsız olduk. Sizler bizim misafirimizsiniz. Baktığımız zaman her milletin içinde iyi ve kötüler var. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz ve elimizden geldiğince sizleri burada ağırlayacağız. Dolayısıyla beraber olduğumuzu tüm Türkiye’ye ve dünyaya göstermek istiyoruz. Sizlerden ricam bir eksiğiniz ya da bir isteğiniz olduğu zaman bizlerden yardım istemekten kesinlikle çekinmeyin. Burada hepimizin kardeş olduğunu sakın unutmayın” dedi.

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen ve Ünye’de ikamet eden Khames Suad Ünyelilerin gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ederken, “Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz buraya yağma için gelmedik. Biz buraya kardeşçe geldik. Bizim içimizde kötüler olabilir, bunları biz de dışlıyoruz. Bir kişi hata yapıyor bizi de kötü duruma düşürüyor. Biz sizinle kardeşçe yaşamak istiyoruz” dedi.

Yine savaş nedeniyle Ünye’ye sığınan Ameer Yosef ise El Ele Derneği’ne destekleri nedeniyle teşekkür ederken, “sizin de bizim de içimizdeki kötüler bütün insanlığa mal edilmemeli. Biz Türkiye’yi seviyoruz. Biz kucak açtığınız için minnettarız. İnşallah kısa zamanda ülkemizdeki karışıklık biter ve biz de kendi topraklarımıza döneriz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dernek yöneticileri özellikle çocuklara hediyeler verirken çocuklar da gülümseyerek teşekkür ettiler.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.