son haberler

Kaymakamın Talebine Vekilden Jet Yanıt

Yayınlanma Tarihi: 12 Nisan 2017 okunma

Kaymakamın Talebine Vekilden Jet Yanıt
Gündem
0

www.unyetv.net / DETAYHABER

Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi tarafından organize edilen Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde Ünye’nin imarı ve yapılaşma konulu geniş katılımlı toplantı düzenlendi.

Toplantıya Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı da katılırken Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney milletvekilinden bir talepte bulundu. Kaymakam Güney özellikle kırsal kesimde köylülerin sıkça yaşadığı ve çözüme bir türlü kavuşturulamayan miras konusunda TBMM’nin bir yasa çıkarmasının çözüm olacağını belirtti.

Kaymakam Güney, “Sayın Milletvekilim özellikle muhtarlarımızın ve biz idarecilerin belediyelerimizin karşılaştığı çok büyük sıkıntılar var. Ben bu talebi bütün muhtarlarımız adına sizlere sunmak istiyorum. Bugün medeni kanun önümüzde temel bir faktör. Miras hukuku aynı şekilde önümüzde duruyor. Fakat köylerimizde, kırsalımızda yıllardır intikali yapılmayan araziler, bölüşülmeyen araziler vatandaşlarımıza tarımsal yenilikler yapma konusunda ne yatırım yaptırabiliyor, ne de ihtiyacını karşılayacak bir ev yapma konusunda hareketsiz kılmıştır. Tabiri yerindeyse elini kolunu bağlamıştır. Bu konuda bizim hükümet olarak TBMM’de bu sorunu çözecek köklü bir reforma ihtiyacımız var. İstanbul’da yaşayıp senede bir kez bile köyüne, toprağına gelmeyen vatandaşların köyün çilesini çeken insanların ihtiyaçlarının karşılanmasını gerekli muameler artık benim vatandaşımı bıktırmıştır. Bu anlamda miras hukukunda gerçek anlamda tarım yapan köylümüzün önünü açacak, önünü görebilecek yasal düzenlemelerin ve uygulamaların hayata geçmesini sizlerden vatandaşlarım ve muhtarlarım adına talep ediyorum” dedi.

Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ise Kaymakam Güney’in talebine cevap vererek olumlu bir çalışma olduğunu belirtti. Taşçı, “bir parlamenter olarak kaymakamız bize bir yasa hazırlığı noktası konusunda bir ödev verdi. Bende bu çalışmanın taslağını kendilerinin oluşturmasını istiyorum. Bu çalışma üzerine ben yakın takipçisi olacağım. Hep birlikte o tasarıyı, o teklifi çalışalım. Bunu paydaş kurumlarla, bakanlıklarla birebir takip edeceğim. İnşallah bunun da öncüsü biz oluruz. İnşallah gerçekleştirmiş oluruz” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.