son haberler

Kent Bayramlaşmasında, Teröre Lanet

Yayınlanma Tarihi: 5 Temmuz 2016 okunma

Kent Bayramlaşmasında, Teröre Lanet
Gündem
0

Ünye’de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı bu yıl da Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Bayramlaşma töreninde gerçekleştirilen Kent Bayramlaşmasında, Teröre Lanet 2konuşmalarda ise terör lanetlendi.

Ramazan Bayramı’nın ilk günü, Ünye Belediyesi ve Ünye Kaymakamlığı’nın organizesi ile gerçekleştirilen “Kent bayramlaşması” programına İlçe Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri bahçesinde gerçekleştirilen programda protokol üyeleri ile vatandaşlar bayramlaştı. Bayramlaşma programında sırasıyla CHP İlçe Başkanı Ali Yalçın, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Ünye Kaymakamı Mustafa Demir günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yaparak vatandaşların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin gerçekleştirilen konuşmalarda şu ifadelere yer verildi;

Kent Bayramlaşmasında, Teröre Lanet 4CHP İlçe Başkanı Ali Yalçın, “Bu sene boynu bükük çocuklarımızın ve ailelerimizin gölgesinde ramazan bayramını kutluyoruz. Teröre lanetler yağdırıyorum. Bundan sonraki bayramlarda inşallah terör belasından kurtularak daha coşkulu, sevecek bir ortamda kutlamak dileğiyle hepinizin bayramını kutluyorum.”

Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, “Acısıyla tatlısıyla bir Ramazanı daha eda ederek geride bıraktık. Burada Ramazan Bayramı için toplandık ve Kent Bayramlaşmasında, Teröre Lanet 3hepinizin bayramını kutluyorum. Geçtiğimiz hafta Ünye’den bir şehidimiz vardı, ailesine başsağlığı ve geride kalanlara sabırlar diliyorum.”

Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, “Ülkemizde ve İslam coğrafyasında hatta bütün dünyada bir terör belası var. Maalesef masumunu, genci yaşlısını, askeri polisi ayırt etmeksizin önüne geleni Kent Bayramlaşmasında, Teröre Lanet 5katlediyor. Yine görüldüğü üzere bu terörün dini, dili, ırkı yok. Maalesef insanlık kötü yönlere gidiyor ve bu şartlarda bayramında çok bir anlamı kalmıyor. İnşallah bundan sonra ki süreçte insanlık olarak, Müslümanlar olarak bayramın idrakine varabilir ve inşallah bayramın getirmesini umduğumuz uzlaşı kültürünü hep beraber görür ve yaşarız.”

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Sabırla tutuğumuz oruçtan, uykusuz kaldığımız gecelerden, zaman zaman yorgun düştüğümüz anlardan bugün mutlu olduğumuz sevinçli olduğumuz bir bayrama Kent Bayramlaşmasında, Teröre Lanet 7daha kavuşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ünye’de her alanda olduğu gibi bayramlaşma programında da bir farklılık ortada. Kent bayramlaşması adı altında Atatürk parkında, bizim görevde olduğumuz süre boyunca devam eden bir anlayışı ortaya koyma gayreti içerisinde olduk. Sayın kaymakamımıza duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Kaymakam Mustafa Demir; “Öncelikler her birinizin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Hayatta hiç kötü gününüz olmasın temennisinde Kent Bayramlaşmasında, Teröre Lanet 6bulunmak isterdim ancak maalesef üzüldüğümüz günler oldu. İnşallah bundan sonra ki bayramlarımızda bu üzüntüleri yaşamayız. Son zamanlarda olan olaylar hepinizi üzdü ama bilinmesini isterim ki terörün amacı insanları korkutmak, ümitsizliğe sevk etmek. Biz onlardan korkmayacağız, terör hiçbir zaman Türk milletini korkutamayacak. Aha öncede oynandı bu oyunlar. Bu terörü tertipleyenler, Türk milletini bölmek isteyenler kinlerinde boğulacaklar. Bundan hiç şüpheniz olmasın. İnşallah önümüzde ki zamanlarda bu söylediklerimin karşılığını göreceksiniz.”

Gerçekleşen resmi bayramlaşma töreni sonrası şehitler için dualar edilerek program sonlandırıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.