son haberler

Kılıçdaroğlu Yerel Medyaya Tam Destek Verdi

Yayınlanma Tarihi: 11 Mart 2017 okunma

Kılıçdaroğlu Yerel Medyaya Tam Destek Verdi
Gündem
0

OHAL ve Referandum sürecinde Anadolu Medyası Çalıştayı Ankara’da gerçekleştirildi. Çalıştayda Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel, Kılıçdaroğlu’na Basın Meslek Odası kurulması için tek maddelik bir talepte bulundu.

Türkiye’nin yedi ayrı bölgesinden, Kütahya’yı temsilen Ramazan Aydemir ve Cihat Aydemir’in de bulunduğu her biri alanında yetkin toplam 50 gazete, radyo ve televizyon sahibi, aynı zamanda Basın Meslek Kuruluşlarının Başkanları olan gazetecilerin gerçekleştireceği OHAL ve Referandum Sürecinde Anadolu Medyası Çalıştayı Ankara’da gerçekleştirildi. Basın kuruluşu sahipleri çalıştayda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla da bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na tek maddelik bir talepte bulunan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, “Katılımcı gazetecilerden seçilerek oluşturulan raportörlerin detaylandıracakları Çalıştayda tek maddelik bir sonuç kararı oy birliğiyle alınmıştır. Kuruluşu kanunla gerçekleştirilecek bir basın meslek odası kurmak istiyoruz. Yardım ve destekleriniz için teşekkür ederiz.” dedi.

“Sizin Çalışmanız Varsa Alalım Yoksa Biz Destek Verelim”

Basın Meslek Odası kurulmasıyla ilgili talebe destek vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, Sizin çalışmanız varsa alalım yoksa biz bir taslak hazırlayıp bunu birlikte düzenleyip yasalaştıralım” dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi; Sizin önerinizin arkasında oluruz. Bu öneriyi gerçekleştirmek için eğer sizin yaptığınız bir kanun tasarısı teklifi varsa, taslak elinizde varsa biz o taslağı alırız, bakarız ve kanun teklifi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne veririz. Ama elimizde böyle bir çalışma yok diyorsanız biz bir taslak hazırlarız taslağı sizlere göndeririz, sizler de bakarsınız eksiği gediği neyse tamamlar ve biz o teklifi veririz. Komisyonlarda yeterli zaman içinde görüşülmezse yanılmıyorsam 2 ay gibi bir süresi var. 2 ayda görüşülmezse biz bunu Meclis Genel Kuruluna da indirme hakkına sahibiz.

“Dört Siyasi Parti De Desteklerse Güzel Olur”

Yasalaşma süreci sadece bizim değil, iktidar partisinin ve diğer partilerin de kabul etmeleri halinde çıkar. 4 Siyasi partinin de katılımıyla oy birliğiyle parlamentodan böyle bir düzenlemenin geçmesi çok daha güzel olur.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.