son haberler

Koç Üniversitesi’nden 16.Kütüphane Ünye’ye

Yayınlanma Tarihi: 11 Nisan 2017 okunma

Koç Üniversitesi’nden 16.Kütüphane Ünye’ye
Gündem
0

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu 30’u aşkın gönüllü ile Fatih Meydan İlk ve Ortaokulu’na 3000 kitap ve 4 bilgisayarlık teknolojik destek ile çocukların ufuklarını açmak adına 16. kütüphaneyi kuruyor.

Kütüphane, Aralık 2016’da İstanbul Beşiktaş’taki hain saldırıda hayatını kaybeden Koç Üniversitesi öğrencilerinden Ordulu Yasin Görkem Yazıcı’nın adı ile kuruluyor.

Farkındalık grubu öğrencileri Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çamyar, “30’u aşkın öğrenci bugün Ünye’mizde Fatih Mahallemizdeki ilk ve ortaokulunda 3 bin kitap ve 4 bilgisayardan oluşan 16.cı kütüphaneyi kurmak üzere bölgemizdeler. Aralık 2016’da İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısında 44 vatandaşımızı kaybetmiştik. Bunlardan bir tanesi de Ordulu bir öğrencimiz olan Yasin Görkem Yazıcı’ydı. Arkadaşlarımız kütüphaneyi O’nun adına kuruyorlar. Bu ve benzeri etkinlik ve projeler ülkemizin her tarafına yayılmak sureti ile toplumsal bir dayanışmayı ve bir bilinci beraberinde getirir. Bu anlamda göstermiş oldukları gayretten dolayı öğrenci kardeşlerimiz tebrik ediyorum” dedi.

Koç Üniversitesi Farkındalık grubu adına konuşan Nilay Yüksel ise “30’u aşkın gönüllümüzle Ünye’deyiz. Ordulu olan Görkem arkadaşımızı ne yazık ki bir terör saldırısında kaybettik. O yüzden O’nun adını burada yaşatacak çok güzel bir kütüphane armağan etmek istedik. Bizlerle baştan sona yakında ilgilenen Ünye Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.