son haberler

Kongre Öncesi Şok Sözler; “Teknikerler Birliği Odası Kurulsa İçeri Girecek Yer Bulamam”

Yayınlanma Tarihi: 6 Mart 2017 okunma

Kongre Öncesi Şok Sözler; “Teknikerler Birliği Odası Kurulsa İçeri Girecek Yer Bulamam”
Gündem
0

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa Kıranlı, 2 Mayıs’ta yapılacak olan olağan kongre öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kıranlı açıklamasında, yoğun emeklerle Fen Adamları Derneğini belirli bir seviyeye getirdiklerini ancak bu yapılırken çoğu üyenin yapılan faaliyetleri sahiplenmediğini ifade ederek; “Şu ana kadar Fen Adamları Derneği olarak faaliyet yürüttük ve bazı üyelerimizden destek göremedik hatta yalnız kaldığımız günler oldu. Ancak Teknikerler Birliği Odası kurulmuş olsa benden önce herkes gider üye olur bende kapıdan içeri girecek yer bulamam. Ama olsun yeterki oda kurulsun bende yer bulamayayım önemli değil” dedi.

Ünye Fen Adamları Derneği 2 Mayıs tarihinde 3. Kez olağan kongresini gerçekleştirecek. Dernek faaliyetlerini belirli bir seviyeye getirdiklerini açıklayan Musa Kıranlı, aday olması durumunda kendisinin de destek olacağını açıkladı.

Ünye Fen Adamları (Elektrik Elektronik Mekanik v.b. Yapı)  Derneği Başkanı ve Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi Musa Kıranlı ayrıca, basın mensuplarıyla dernek binasında yaptığı toplantıda, dernek olarak amaçlarını ve bugüne kadar yapılan çalışmaları anlatırken, bundan sonraki yol haritasını aktardı.

160 Meslek Grubu Temsil Ediliyor

Ünye Fen Adamları Derneği’nin tahmini 160 meslek grubunu temsil ettiğini belirten Kıranlı, “Fen Adamları Derneği, mimar ve mühendisler dışında kalan lisans eğitimi, ön lisans eğitimi almış, lise ve dengi okullardan mezun olmuş teknik insanları kapsıyor. Tahmini 160 meslek grubunu kapsıyor. Öncelikle esas ana meslek dalında elektrik, elektronik, mekanik var. Gerek evimizde gerekse yaşantımızda yapı sektöründeki tüm meslekler derneğimiz yapısının içerisinde. Ünye Fen Adamları Derneği 50 asil üyesi, 13 onursal üyesi olsa da potansiyel olarak 500’ün üzerinde meslek grubunun içinde yar aldığı bir gruptur.” dedi.

Teknikerler Birliği Odası’nın Kurulmasını Talep Ediyorlar

Kıranlı, her mesleğe bir oda talebinde bulunmadıklarını, teknik ve teknisyen olarak sorunlarının çözümünün Türkiye Meslek Yüksek Okulu Mezunları Teknikerler Birliği Odası’nın kurulmasıyla çözüleceğini vurgulayarak, “Meslek kalitesinin yükselmesi lazım. Bunun içinde standartların oluşturulması, mesleki denetimin olması lazım. Standartların ve denetimin oluşturulabilmesi ve hak edenlerin hak ettikleri parayı kazanabilmeleri için de Meslek odası olması lazım. Türkiye de Tekniker ve Teknisyenlerin çoğu asgari ücretin biraz üzerinde çalışıyorlar. Çalışmak zorunda kalıyorlar. Hatta okudukları meslekleri dışında başka mesleklerde hayatlarını idam ettiriyorlar. Türkiye’de meslek eğitimi birinci derecede önem arz ediyor. Ünye Fen Adamları Derneği olarak; Biz aldığımız meslek eğitimi en iyi şartlarla uygulamak, teknolojimizi yükseltmek ve mesleğimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bu Odanın kurulmasıyla tüm sorunlarımızı çözeceğini umuyoruz. Bununla ilgili TBMM’de kanın teklifimiz var. 2008 yılında da bu teklifler sunuldu, fakat 28 Şubat sürecinde imzalanma aşamasında hükümet düşürüldüğü için kaldı. 2008 yılından bu güne kadar da halen bu kanun teklifimiz sonuçlanmadı” diye konuştu.

“14 Milyonun Sorununun Çözümü İçin Çağrımızı Yapıyoruz”

14 milyonluk bir kitleyi ilgilendiren sorunun çözümü için hükümet yetkililerine çağrı yapan Musa Kıranlı, şunları söyledi: “Ünyeli hemşerimiz, gururumuz Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Bey var, yine bölge milletvekillerimiz var. Bunlarla da görüşmemizi yaptık. Ankara ziyaretimizde dostlarımızı hazırladığımız dosyaları takdim ettik. Bugünkü hükümetimizden, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘meslek lisesi memleket meselesi’ düşüncesiyle bizlere sahip çıkacağını düşünüyoruz. Çünkü sayımız çok, bugünkü rakamla 2 yıllık üniversite mezunu 3 milyon, meslek lisesini bitirmiş 4 milyon teknisyen arkadaşımız var. Aileleriyle birlikte olduğunda yapılacak iyileştirme yaklaşık 14 milyon insanın refaha ve huzura kavuşmasını sağlayacak, biz bunun için çağrı yapıyoruz.”

Fen Adamları 2 Mayıs’ta Kongreye Gidiyor

2 Mayıs 2017 tarihinde dernek olarak olağan kongre yapılacağını duyuran Musa Kıranlı, “Bu hafta Yönetim Kurulu üyelerimizle, Onursal Üyelerimizle iki ayrı toplantı düzenledik. Kongre öncesi derneğimizin geleceği ve yol haritasını belirlemek üzere değerlendirme amaçlı fikir alışverişi için bir araya geldik. Kongre sürecine girmiş bulunuyoruz. Derneğimize üye olan meslek gruplarındaki arkadaşlarımız başta olmak üzere 14 milyonu ilgilendiren teknik ve teknisyenlerin sorunun çözümü için mücadelemiz devam edecektir“ diye konuştu.

“Tüm Meslek Grupları Derneğine Sahip Çıkmalı”

Meslek gruplarına da derneğe üye olarak sorunların çözümü için birlik çağrısı yapan Kıranlı, şunları kaydetti: “Derneğimiz şahıs derneği değil, Ünye’de farkındalık yaratmış, Türkiye’de çoğu illerde olmayan, birçok ilden de talep alan aranılan bir dernektir. Derneğimize tüm meslek gruplarımızın sahip çıkmalarını bekliyorum. Derneğe sahip çıkmak demek kendilerine sahip çıkmak demek. Bu sayede de aynı zamanda da mesleklerinde saygınlık kazanacaklarına inanıyorum.”

Dernek İçin Başkanlık Çağrısı

Mayıs ayında kongrede taze kanla derneği daha ileriye taşıyacak başkan adayları için çağrı yapan Musa Kıranlı, dernek başkanlığına aday olacak kişileri destekleyeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“2017 yılı Mayıs ayında yapılması gereken olağan genel kurulu öncesinde yeni başlangıçlara yer açabilmek, yeni yolculuklara çıkabilmek, yeni yerler yeni yolcular tanıyabilmek, başkalarına da bu imkanı verebilmek için veda zamanının geldiğini düşünerek kongre de yada kongremiz öncesi aday olacak yada aday olmayı düşünen arkadaşlarım olursa, onlara destek vermek, yol açmak için başkanlık görevimden ayrı kalma düşüncemi; 25 Şubat ve 28 Şubat yaptığımız istişare toplantılarında ve bugünde burada sizlerin aracılığıyla üyelerimizle, meslektaşlarımızla, Ünyeli hemşerilerimizle paylaşarak sizleri şahit yapmak istedim!

Mayıs ayında yapılacak kongremiz öncesinde, Derneğimizi daha ileriye götürecek arkadaşlarıma yol açmak için mesleki birliğine derneğine sahip çıkmaya davet ediyorum. Ünye Fen Adamları herhangi bir isim ya da şahsa bağlı değildir.  Derneğine sahip çıkarsan, mesleğine kendi kişiliğine sahip çıkmış olacaksın.

“Derneğimizin Kapanmasına Asla Müsaade Etmeyeceğim”

2017 Yılı Mayıs ayında yapılacak olan kongremiz öncesinde derneğimizi daha ileriye götürecek, meslektaşlarımızın beklentilerine cevap verecek yeni yönetim kurulunda görev almak isteyen arkadaşlarımızı göreve derneğimize üye olmaya sahip çıkmaya davet ediyorum. Aksi durumda bırakın Ünye’yi ilimizde ilçelerimizde, çoğu başka illerde adı duyulan Ünye Fen Adamları Derneği diri diri ölüme sonsuzluğa gidecektir. Böyle bir durumun yaşanacağını düşünmüyorum. Ki böyle bir durum oluşumunda da Derneğimizin kapanmasına asla müsaade etmeyeceğimi de ifade etmek istiyorum.

Ünye’mizde çoğu illerde dahi olmayan teknik bilgi ve donanım sahibi nitelikli kişilerin oluşturduğu derneğimize ihtiyaç bulunmaktadır. Dileğimiz o dur ki, Derneğimiz ne olursa olsun, siyasete ve ticarete, kişisel çıkarlara karıştırılmadan, yaşatılmalı, faaliyetlerine devam etmelidir.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.