son haberler

Kötü Şair ve Bekçi Bekir ile Söyleşi

Yayınlanma Tarihi: 10 Temmuz 2017 okunma

Kötü Şair ve Bekçi Bekir ile Söyleşi
Gündem
0

Ünye Belediyesi’nin bu yıl 2. düzenlediği Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri’ne katılan Bekçi Bekir lakaplı Hacı Ali Konuk izleyenleri kendine hayran bıraktı.

TRT1’de “Seksenler” dizisinin en sevilen oyuncularından olan Bekçi Bekir Ünyelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Ünyeli şair ve yazar Şerafettin Kaya ile cumhuriyet meydanında “Tiyatro ve Edebiyat Söyleşisi” ile sevenlerinin karşısına çıkan ikili Cumhuriyet meydanında ki konuklara doyumsuz bir söyleşi gerçekleştirerek hafızalarda yerini aldılar. Kendi seslendirdiği türküyle sahnede yerini alan Bekçi Bekir Tiyatro kariyeri ve projelerini anlatırken aynı zamanda tiyatro yazarı olan Şerafettin Kaya ile nasıl tanıştıklarını ve oyunlarını nasıl oynadığıyla alakalı anılarını Ünyelilere anlattı. Şerafettin Kaya’nın Ünye için bir değer olduğunu belirten Konuk “Ünye’nin bir köyünden çıkacaksın, İstanbul gibi bir yerde herkese kafa tutacaksın, bu herkesin harcı değil, o yüzden Şerafettin Kaya’ya iyi bakın, kitaplarını okuyun ve farkını fark edin. Ben okudum ve oynadım, farkı fark ettim ve onunla birlikteyim” dedi.

Yerel şarkılar da seslendiren Bekçi Bekir’e izleyenlerde eşlik etti. Vatandaşların arasına karışarak söyleşilerine vatandaşlardan soru alarak devam eden Konuk, aynı zamanda izleyicilerden de şiir okuyanlar çıktı ve Ünye hakikaten şairmiş açıklamasını yaptı.

Söyleşi sonunda Ünye Belediyesi konuşmacılara plaket verdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.