son haberler

Kreş ve Trafo Sorununa Kaymakam El Attı

Yayınlanma Tarihi: 21 Temmuz 2017 okunma

Kreş ve Trafo Sorununa Kaymakam El Attı
Gündem
0

Ramazan ayı öncesi ibadete açılan Çınarlık Mahallesi Merkez Camii’nde minare yükselmeye devam ederken Kreş ve trafo sorunu ise gündemden düşmedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in açılışta ‘bu trafo buraya yakışmıyor’ sözleri üzerine bugün bir adım atıldı. Kaymakam Güney Cuma Namazı’nı Çınarlık Camii’nde kılarken namaz sonrası beraberinde Mahalle Muhtarı Mehmet Güdek, Dernek Başkanı Musa Kaymak, Ünye Müftüsü Vedat Başsan ve YEDAŞ Ünye İşletme Müdürü Ali Kemal Yılmaz ile incelemelerde bulundu.

Trafo için caminin yan tarafındaki boş arazinin uygun olduğu görüşüne varılırken yer sahibi ile temasa geçildi. Trafonun gerekli görüşmelerin ardından yeni yerine alınacağı öğrenildi.

Kreş Sorununu Müftü ve Dernek Başkanı Çözecek
Caminin yapılmasının ardından Çınarlık Mahallesi’nde ihtiyaç haline gelen okul öncesi dini kreş için ise görüşmeler sürüyor. Caminin kadınlara ayrılan bölümünde kreşin uygunluğu ilgili taraftar tarafından görüşüldü. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney kreşin Dernek Başkanı Musa Kaymak ve Ünye Müftüsü Vedat Başsan tarafından çözülmesini isterken taraflar ortak bir çözüm arayışına girdi. Yaklaşan okul öncesi ise kreş sorununun çözülüp çözülmeyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.