son haberler

Kumru Devlet Hastanesi Taşındı

Yayınlanma Tarihi: 15 Temmuz 2015 okunma

Kumru Devlet Hastanesi Taşındı
Gündem
0

Kumru ilçesinde yeni devlet hastanesi yapılacak olması sebebiyle İMKB YİBO Erkek Öğrenci Pansiyonu, geçici olarak Kumru Devlet Hastanesi oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılı yatırım programına alınan 50 yataklı yeni Kumru Devlet Hastanesi’nin mevcut arsa üzerine yapılması kararlaştırıldı. Bu sebeple yıkılacak olan hastane binasında sağlık hizmetlerinin aksamaması için İMKB YİBO Erkek Öğrenci Pansiyonu’nun geçici olarak devlet hastanesine dönüştürülmesine karar verildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, geçici hastane binası olarak kullanılması planlanan binada sağlık hizmetleri verebilecek nitelikte tadilat ve restorasyon çalışması yapıldığını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde bu çalışma tamamlandı ve mevcut hastane boşaltılarak geçici binasına taşınarak yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleştirildi. Bayram sonrası yüklenici firma tarafından yeni hastane binası inşaat çalışmalarının başlatılması planlanıyor” dedi.

Dr. Küçükoğlu, yeni hastane binasının 400 günde tamamlanmasının planlandığını belirterek, “Yeni Kumru Devlet Hastanesi’nin toplam inşaat alanı yaklaşık 34 dönümden oluşuyor. Planlanan kapalı alan yaklaşık 11 dönüm, açık otopark 477 metrekare ve kapalı otopark alanı ise bir dönümden oluşacak” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.